Coronacrisis: info voor de ondernemers

Er is heel wat informatieaanbod in deze tijd voor de ondernemerssector. Op deze website willen wij u als gemeente graag ondersteunen door de nodige linken te leggen met verschillende partners, waar u per sector de relevante regelgeving, ondersteuningsmaatregelen, laatste nieuws, inspiratie, FAQ, … kan terugvinden. Een bundeling van alle relevante informatiegegevens dus.

Heeft u daarnaast specifieke vragen voor de gemeente voor wat betreft handel of ondernemen, contacteer ons dan best via email: lokale.economie@diepenbeek.be en wij zullen u zo spoedig mogelijk verder helpen.

Info over de heropstart
VLAIO
Voka
Unizo
Toerisme Limburg
Andere

Info over de heropstart

Vanuit verschillende invalshoeken krijgen jullie als ondernemers berichten over de heropstart. Het is niet onze bedoeling als gemeentebestuur jullie opnieuw te overladen met een bulk aan richtlijnen of informatie, wij willen alleen de meest cruciale info bundelen voor zij die het nodig hebben. Daarom hieronder een opsomming:

Hebben jullie vragen voor de gemeente omtrent de corona-maatregelen, aarzel niet om de dienst economie te contacteren of stuur een mailtje naar noodplanning@diepenbeek.be

Verder willen wij jullie vanuit de gemeente veel succes wensen met de heropstart en zeker de doorstart van jullie economische activiteit! Wij hopen dat snel alle sectoren veilig en verantwoord kunnen opstarten, in een positief economisch en sociaal klimaat!

TOP

VLAIO

Vanaf heden kan je je als ondernemer registreren op de website koopinjebuurt.be. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits maakte samen met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM deze website.

Dit platform is een online verzamelplaats waar je als consument lokale ondernemers kan terugvinden aan de hand van een zoekmachine. Eind april start VLAIO een promotie- en sensibiliseringscampagne via online social advertising, op deze manier kan je gratis meesurfen op de verdere bekendmaking van koopinjebuurt.be

Ondernemers met vragen kunnen terecht bij het VLAIO Contact Center op het gratis nummer of via WhatsApp 0800/ 20 555 of info@vlaio.be

Info omtrent hinderpremie (aanvragen voor 19 mei!), compesatiepremie, FAQ en inschrijven corona-nieuwsbrief voor bedrijven:
https://www.vlaio.be/nl/begeleiding-advies/moeilijkhedencoronavirus/specifieke-maatregelen-mbt-het-coronavirus/coronavirus

Inspiratiepagina te nemen initiatieven tijdens corona: https://www.hetinternetookuwzaak.be/corona

TOP

Voka

Algemene info en Info over steunmaatregelen: www.voka.be/limburg/coronavirus 
Veel gestelde vragen: https://www.voka.be/coronavirus-faq

TOP

Unizo

Info voor ondernemers en FAQ: www.unizo.be/corona

TOP

Toerisme Limburg

Wetgeving en tips voor toeristische ondernemers:
https://www.toerismewerkt.be/corona-virus-en-de-toeristische-sector-antwoorden-op-jouw-meest-gestelde-vragen

TOP

Andere

Provinciale website promotie hoeveverkoop: www.limburgsmaaktnaarmeer.be
Informatie voor landbouwsector: www.boerenbond.be/corona
Advies voor horeca: https://www.horecavlaanderen.be/corona-info
Detailhandel: Detailhandel | Agentschap Innoveren en Ondernemen (vlaio.be)
Is je onderneming in moeilijkheden en kan je hulp gebruiken, kijk dan op www.dyzo.be

TOP