Diepenbeek ontdekken

 “Genieten van het leven” dat is wat je kan doen in Diepenbeek: je krijgt er een pak natuur en ontelbare kilometers wandel- en fietspaden gratis aangeboden. Start je ontspannende dag aan sport- en recreatiegebied Demerstrand, onthaalpunt van De Wijers met zijn fietsknooppunt 100 en startpunt van diverse prachtige wandelingen. En wat dacht je van de ligging van onze Demergemeente?

Vanuit Diepenbeek ligt heel wat leuks aan je voeten: shoppen en cultuur in Hasselt, Genk of Bilzen, het wereldvermaarde “Fietsen door het water” in Bokrijk, de zoete geur van Haspengouw, het kasteel van Alden Biesen en na een klein halfuurtje fietsen sta je in het Nationaal Park Hoge Kempen. Diepenbeek is dus de ideale uitvalsbasis van al het moois dat Limburg te bieden heeft.

Diepenbeek is een toeristisch knooppunt, dat je ook nog eens vlot bereikt. Met dank aan de afrit van de autosnelweg E313 ( Antwerpen/Luik ). Maar Diepenbeek heeft ook een Station waardoor sporen naar Diepenbeek een pretje is. En wie weet dondert weldra de sneltram tussen Hasselt en Maastricht over de nieuwe tramsporen. Die sneltram zal immers halthouden aan de Campus en in het centrum van Diepenbeek. Van waar je ook komt, je steekt Diepenbeek zo in je binnenzak !

In de dorpskern van Diepenbeek heerst meestal een gezellige drukte met gezellige kroegjes en restaurantjes rond het Marktplein, een gevarieerd aanbod aan kleinhandelszaken en de drukbezochte maandagmarkt. Sport, cultuur, jeugd en senioren worden in Diepenbeek met een hoofdletter geschreven, want Diepenbeek pakt er graag mee uit.

Kortom: kom vanuit Diepenbeek alle moois van Limburg ontdekken op je dagtrip, of boek een mooie kamer in het groen.