Aanpak gemeente Diepenbeek naar aanleiding van de richtlijnen rond het coronavirus

Gepubliceerd op donderdag 12 maart 2020 13.34 u.

Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verkleinen, neemt het lokaal bestuur Diepenbeek de volgende maatregelen:

  • - De gebouwen van het lokaal bestuur worden gesloten voor het publiek. Het publiek kan telefonisch contact opnemen tijdens de openingsuren. We proberen iedereen telefonisch verder te helpen. In dringende gevallen kan er een afspraak gemaakt worden. Via het digitaal loket op onze website diepenbeek.be kunnen heel wat documenten aangevraagd worden. Leden van de bib kunnen op aanvraag boeken afhalen in de bib.
  • - De hoofdlocaties van de buitenschoolse kinderopvang (Lutselus, Rooierheide, het Paleis en de gemeenteschool) en de scholen zijn open en voorzien opvang voor wie geen alternatieven heeft. We vragen echter dat er enkel gebruik van gemaakt wordt wanneer dit noodzakelijk is. Daarnaast is het belangrijk dat grootouders van boven de 65 jaar geen kinderen van de opvang komen afhalen, om het risico op besmetting te verkleinen.
  • - Het woonzorgcentrum de Visserij volgt de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid en sloot de deuren, voorlopig tot 19 april. We bekijken welke communicatiemiddelen we kunnen inzetten om het contact tussen de bewoners en hun familieleden tijdens deze periode door te laten lopen.
  • - Alle vrijetijdsactiviteiten die de gemeente organiseert, worden geannuleerd. Dit houdt o.a. de volgende activiteiten in: culturele voorstellingen, groepslessen georganiseerd door de sportdienst en alle seniorenactiviteiten, waaronder ook samen tafelen en het buurtrestaurant van 2 april.
  • - Alle vrijetijdsinfrastructuur is volledig gesloten. Dit omvat de jeugdlokalen, ’t Fonteintje, de gemeentelijke sportinfrastructuur, de gemeentelijke culturele zalen en de bibliotheek.