Parkeerplan centrum

In het centrum van Diepenbeek is van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur een parkeerregeling van toepassing. Op bijgevoegd plan kan je zien waar deze parkeerregeling geldt. Er zijn twee 'gebieden':

  • De blauwe zone: in deze zone kan je van maandag 9 uur tot zaterdag 18 uur zonder bewonerskaart maximaal twee uren parkeren. Tot twee uren parkeren is in dit geval gratis. Je bent verplicht je geldige parkeerschijf correct en duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen. Leg steeds je blauwe parkeerschijf; ook al is het maar voor enkele minuten! Een parkeerticket geldt niet in deze zone!
  • De betalende zone (Marktplein, enkel en alleen het pleingedeelte): in deze zone kan je langer dan twee uren parkeren. De eerste twee uren parkeer je gratis. Dit kan door ofwel een gratis ticket te nemen aan de automaat, ofwel je geldige parkeerschijf correct en duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen. Per bijkomend uur betaal je 1 EUR. Indien je langer dan twee uren wil parkeren, ben je verplicht een betalend ticket aan de automaat te nemen. Om drie uren te parkeren, neem je dus een ticket van 1 EUR. 

Bovenstaande regeling geldt niet voor personen met een handicap. Zij mogen onbeperkt parkeren op elke openbare parkeerplaats in het centrum op voorwaarde dat zij hun geldige parkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit plaatsen. Meer info hierover is terug te vinden via de link 'parkeerplaats voor personen met een handicap'.

Bijkomende informatie over het aanvragen van een bewonerskaart vind je via de link. 

De controle op de naleving van de parkeerregeling gebeurt door de concessiehouder OPC. Op hun website kan je terecht voor meer info betreffende de blauwe zone, de aanvraag van een bewonerskaart of klachten/vragen omtrent een boete. Boeten worden niet behandeld door het gemeentebestuur, maar door de controlefirma zelf.