Rock rond de Kiosk

15 juni - 14 tot 22.30 u.

Programma:
Cross & muziek rond de kiosk - 14 tot 18 u.

Dit is een 6 km lange tocht door de steegjes van Diepenbeek centrum en landelijke paadjes in de rand van het centrum. Het is een recreatieve loop of wandeling zonder tijdsdruk. Elke Diepenbeekse vereniging, buurtcomité, café, school en bedrijf heeft nu de kans om z'n eigen organisatie onder de aandacht te brengen, bv. via een mooie eigen outfit of een andere grappige toets. Elke groep krijgt de foto van haar vertrek op de Kiosk. Maar ook onderweg valt er van alles te beleven. Zo is voorzien dat men letterlijk door bepaalde plaatsen kan lopen (bv. de school waar men vroeger zat). Aankomst terug op de kiosk.En natuurlijk zijn er mooie prijzen voorzien. Uiteraard kan je ook individueel deelnemen. Teams bestaan uit max. 6 deelnemers, maar je kan met meerdere teams deelnemen.
Organisatie is in handen van onze Diepenbeekse Atletekclub ADD.
Tijdens vertrek en aankomst spelen er Diepenbeekse akoestische bands rond de kiosk.

Inschrijven kan door een bericht te sturen naar Rock Rond de Kiosk op FB

https://www.facebook.com/rockronddekiosk/

Het nieuwe podium - 18 u.

 "Het Nieuw Podium" is méér dan een free podium . Er worden drie nieuwe bands uitgenodigd om gedurende een half uur hun muziek voor te stellen. Nieuw wil zeggen : 'uw groep bestaat niet langer dan drie jaar'. Het genre is zo breed als de demer , als het maar goeie muziek is. De organisaties van Fumprock en HookRock zullen voor half mei in eer en geweten drie kwalitatieve bands kiezen om op Rock rond de Kiosk te spelen, waar uiteraard professionele geluidsversterking voorzien is. Weet dat er ook een betaald optreden in het Muziekkaffee toegekend zal worden en eventueel ook op de grote muziekevenenementen van Diepenbeek (als dit lukt qua programmatie en timing) .. Als uw groep een of andere link heeft met Diepenbeek dan is dat meegenomen. Tussen de bands is er als DJ 'Van' himself.

Inschrijven: Mark.vanLuyk@hetbelangvanlimburg.be of ivan.jacobs530@gmail.com graag voor 1 april . Ivan en Mark zullen vragen om een geluidsdrager te bezorgen met minstens één opgenomen nummer . 

The All Stars - 21 tot 22.30 u.

Zeven Diepenbeekse zangers worden begeleid door een band van acht ervaren Diepenbeekse muzikanten. In de basisformatie vinden we twee gevestigde waarden in de ritmesectie : Mark Gijbels op drums en zijn gabber Guy Engelen op bas ; en ook twee jonge wolven: Martijn Engelen op gitaar en Diederik Aretz op keys
Daarnaast stuurt de Koninklijke Harmonie een ferme blazerssectie het podium op : Raymond Lamerechs en Kristof Lemoine op trompet, Rudi Aerts op tromboon en Herman Vanspauwen op sax.
Wie die zeven solist-zangers zijn, staat vast maar gaan we nog niet verklappen. Weet wel dat deze All Stars show een exclusief spektakel gaat worden. Ook zal blijken hoe veelzijdig onze Diepenbeekse muziek is: we zijn kampioen in carnavalschlagers én we hebben de mooiste operastemmen in huis; en daartussen heel wat talent in harmonie, blues, jazz en poprock. Of zoals Raymond van het Groenewoud zong : "Kijk eens naar mij, ik hou van veel muziekjes. Speel alles graag, en wie doet mij dat na. En net onlangs, bij bomma op de zolder.Ontdekte ik de zwoele cha cha cha "
Je hoeft niet in te schrijven voor dit festijn, maar zorg best dat je op tijd een goed plaatsje hebt.