Torenlawijt 2.0

Het gezellige, gratis dorpsfestival Torenlawijt vindt dit jaar plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli met een licht gewijzigde formule.

Op vrijdagavond komen de rockers aan hun trekken.

Op zaterdag is er de familiedag met als absolute topper een concert van de beroemde ABBA-tributeband Abba GOLD.

Vrijdag 12 juli

19.30 - 20.15 uur / A Bear Called Panda

Dit is een nieuwe band uit Hasselt en Diepenbeek die op Fumprock al lieten zien dat ze een leuke show kunnen neerzetten. De single ‘Captain Love’ was alvast een leuke opwarmer voor het album dat in september in de platenrekken ligt. Op Torenlawijt mogen ze het vuur aan de lont steken.

20.45 – 21.45 uur / Krakin’ Kellys

Al een tijdje een topband aan de andere kant van de taalgrens. Noem ze gerust de Dropkick Murphys van Namen. Hun nieuwe plaat ‘Promised Land’ kreeg alvast een Celtic Punk Award van het gelijknamige beroemde Londense tijdschrift. Stevige gitaren ontmoeten Ierse fluitjes, doedelzak en accordeon. Dit wordt een feestje!

22.15 – 23.15 uur / The Juliets

The Juliets heeft ook al een aanstekelijk recept. Er gebeurde iets wonderbaarlijk toen Aurélie Van Rompay, bekend van The Voice van Vlaanderen en de mannen van de bekende metalcoreband Set Things Right elkaar kruisten in een repetitiekot. Of ze nu een hit spelen van Avicii, Kraantje Pappie of Papa Roach,… Het is dan wel pop, maar het blijft toch lekker rocken.

23.45 – 1.15 uur / Eagles Road

Een Waalse topband die je dringend moet ontdekken. Deze jongens van Luik graven de vergeten rock uit de jaren ’80 en ’90 op en steken hem in een hilarische liveshow met alle elementen uit die tijd; flying V’s, foute pruiken en keytars. En natuurlijk de muziek die we eigenlijk allemaal stiekem toch leuk vinden: Bon Jovi, Europe, Kiss, Poison, Def Leppard, Extreme, Van Halen… You name it, they play it!

Zaterdag 13 juli

17 – 17.45 uur / Wamaki’s

Ze mogen alleen al Torenlawijt openen vanwege de leuke woordgrap in hun naam. "Wa dacht ge, joh? Die zijn van Genk!" Als iedereen uit zijn bed raakt, gaat het om een gloednieuw 12-koppig gezelschap (12!) dat een geweldig opzwepende afrobeat naar je heupen mikt. Zelfs als je heupen nog niet wakker zijn, zullen ze toch shaken!

18.15 – 19.15 uur / Cliff Willy en zijn Podiumboys

Ze hebben naast hun stad Genk ook het Vlaamse schlagergenre lief. Ze brengen een mix van de grootste klassiekers uit het genre en zetten in een handomdraai ook bekende rockhits op een Nederlandstalige manier naar hun hand. De blitse pakken en dito kapsels zijn alleen maar een enorm surplus. ‘Oh Marijke’, ‘Kijk Eens Diep in mijn ogen’,… Je zal nooit eenzaam zonder Cliff zijn.

19.45 – 20.45 uur / David Vandyck

Eén van de beste Vlaamse zangers van het moment. Hij scoorde al een nummer 1 hit in de Vlaamse top 10 en een gouden plaat in 2015 met het album ‘Dichtbij’. Hij stond ook dertig weken lang in de Vlaamse Ultratop met zijn album ‘David Vandyk zingt Will Tura’, goedgekeurd door de meester zelf. Met zijn single ‘Ik leef voor jou’ werd hij ook genomineerd voor de befaamde Zomerhit-trofee. David Vandyck trekt deze zomer door Vlaanderen met een straffe liveband en Diepenbeek staat met stip in zijn agenda.

21.15 – 22.15 uur / Chackie Jam

Eén van de Nieuwe Lichting-finalisten van Studio Brussel in 2018. Ze hielden er ook een aanstekelijke hit aan over met ‘Hachi’. De synthpop van Chackie Jam lijkt een weggelopen soundtrack uit de vergeten jaren ’90 met harmonieuze stemmen en heerlijke synthesizers. ‘You Can Never Stop Dancing’, zingen ze. Wedden dat ze gelijk hebben?

22.45 – 00.15 uur / Abba GOLD Europe

De liedjes van Abba blijven meer dan 30 jaar later nog steeds van goudwaarde. ABBA Gold is een hommage aan de muziek van Abba zoals ze in de originele vorm bedoeld was: twee prachtige vrouwenstemmen, geweldige liedjes en een niet te versmaden band. Abba Gold brengt enkele originele leden uit de cast van de Mamma Mia-musical uit Londen mee naar Diepenbeek!