Leven met muziek - Philip Vanstreels

Muziek kan je ontroeren, je blij maken, je troosten in moeilijke tijden...
?Denk ook aan muziek die zorgvuldig wordt gekozen bij huwelijke of begrafenissen.
?Ook al ben je geen grote muziekliefhebber, muziek neemt een grotere plaats in je leven in dan je soms zou verwachten.
?
?Philip Vanstreels noemt zichzelf al een halve eeuw muziekverslaafd en is voorlopig nog niet van plan 'af te kicken'. Hij komt ons een aantal leuke wetenswaardigheden vertellen uit de wereld van het muziek beluisteren.
?
?Komen ondermeer aan bod: Hoe komt het dat het vooral de liedjes uit onze jeugd zijn die we ons goed blijven herinneren? En hoe komt het dat sommige liedjes zich van de eerste keer in ons oor zetten en er niet meer uit verdwijnen?
?Klopt het dat mensen die snel ontroerd worden door muziek ook doorgaans mensen zijn die zich goed kunnen inleven in het leven van andere mensen? Of doe ik er goed aan op oudere leeftijd nog muziekonderwijs te gaan volgen?
?
?Verder overloopt hij ook alle geluidsdragers die de voorbije 50 jaar zijn gebruikt om muziek op te slaan: de single, de LP, de cassetterecorder, de minidisk, de CD, mp3, Spotify. Wat zijn de sterke en de zwakke punten van elk van deze geluidsdragers?
?
?Kortom na het volgen van deze workshop zal je nog intenser van muziek kunnen genieten.
?
?Van de deelnemers wordt verwacht dat ze vooraf een lijstje bezorgen, met wat zij de 5 mooiste stukjes muziek aller tijden vinden. Alle genres zijn toegelaten.

Gratis, maar wel inschrijven

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

dienst vrije tijd Diepenbeek

Filter op categorie