Fidelis Fortibus - Circus Ronaldo Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

"No spettacolo...". In Fidelis Fortibus "Trouw aan de Dapperen" betreedt het publiek een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond de cirkel van verkleurd zaagsel. De graven zijn herkenbaar. Daar ligt de koorddanseres, met haar ballerina's, versierd met verwelkte rozen. Daar ligt de witte clown, met zijn trompet, elke dag opgeblonken aan het kruis. Daar ligt de directeur, waarbij hij nog steeds angstig in een grote boog om het graf heen loopt. De clown geeft niet op en blijft altijd doorgaan, wat er ook gebeurt. Want al zakt de tent in en ben je helemaal alleen, "the show must go on...".

Fidelis Fortibus gaat niet specifiek over alleen zijn, maar een heel klein beetje over eenzaamheid. De voorstelling gaat vooral over trouw. Eeuwige trouw. Trouw aan familie, aan een geliefde. Trouw aan het werk van je voorouders. Trouw aan je onuitgesproken beloften. En over de grens tussen trouw en waanzin.

Fidelis Fortibus is een grappige, poëtische solo vol nostalgie in een prachtig decor. Een tour de force van Danny Ronaldo, die alleen in de piste staat en een ode brengt aan de bijna absurde verbondenheid, die de oude circusfamilies zo'n mystike melancholie geeft.
Danny Ronaldo behoort tot de zesde generatie van één van de bekendste circusfamilies van het land. De roots van het huidige Circus Ronaldo vindt zijn oorsprong in het midden van de 19de eeuw, toen voorvader Adolf Peter Van den Berghe (1827) samen met zijn geliefde Maria Cronenberg een eigen circusgezelschap oprichtte.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €

Waar

Sporthal Demerstrand

Organisatie

dienst vrije tijd Diepenbeek

Filter op categorie