Uitstap Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is gelegen in Oost-Vlaanderen, meer specifiek in het Waasland. De stad staat bekend om haar marktplein, wat het grootste van België is. In de late 19de eeuw was Sint-Niklaas een bloeiend centrum voor de textielnijverheid. Vele rijke lieden lieten grote huis bouwen in de typische art-deco en art-nouveaustijl.

Mercatormuseum: ontdek de geschiedenis van de cartografie en het wijzigende wereldbeeld, met Mercator als centrale figuur. De zeldzame aardglobe (1541) en hemelglobe (1551), onlangs opgenomen in de Vlaamse topstukkenlijst, blijven de blikvangers van het museum. De rijke verzameling atlassen, onder andere zijn allereerst Ptolemaeus-editie uit 1584, schittert in de vitrines. Mercator introduceerde het begrip 'atlas' als 'een samenhangende verzameling kaarten' en is de uitvinder van de Mercatorprojectie. Elk zeeschip heeft nog altijd kaarten aan boord gebaseerd op deze projectie. Zelfs de kaartindeling in de GPS is afgeleid van de Mercatorprojectie.

In de Keizerskroon te Sint-Niklaas kunt u terecht voor het beste wat de wereldkeuken te bieden heeft. Er wordt een lunchbuffet voorzien incl. verschillende drankjes.

Art-deco: Sint-Niklaas is toonaangevend wat de opmerkelijke bouwstijl betreft. De Art-decowandeling leidt je door de stad langs de mooiste voorbeelden van deze kunststroming uit het interbellum (1918-1940). In die voor de textielnijverheid bloeiende periode werden nieuwe wijken aangelegd waarbij industriëlen en handelaars huizen en panden in de 'moderne stijl' optrokken. Het hoogtepunt van deze wandeling is de imposante Broederschool.

Het programma:
8u: vertrek aan de Zigeuner
9.30u: aankomst
10u: bezoek aan het Mercatormuseum
12u: lunch in de Keizerkroon (wereldkeuken)
14u: keuze tussen vrij bezoek aan het centrum van Sint-Niklaas en een begeleide wandeling (Art-decoroute) door het centrum (+/- 5km)
16u: afsluitende drink: om de dag af te sluiten gaan we nog ergens een tas koffie met een gebakje eten. Daarna is de terugreis naar Diepenbeek voorzien.
19u: aankomst aan de Zigeuner.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 35,00
Basistarief: 35,00 €

Organisatie

dienst vrije tijd Diepenbeek