Algemeen directeur en financieel directeur

Gepubliceerd op donderdag 14 juni 2018 10.42 u.
De lokale overheden zijn volop bezig met de integratie van de gemeente en het OCMW om zo de dienstverlening aan de bevolking te optimaliseren. De diensten van de gemeente en het OCMW van Diepenbeek werken sinds enkele jaren nauw samen en werden – waar mogelijk – samengebracht in het gemeentehuis.

Met de aanstelling van Omer Jouck ( zie foto) als algemeen directeur wordt nu een belangrijke nieuwe stap gezet in de samenwerking. Omer was voorheen de “gemeentesecretaris”, maar zal nu beide organisaties aansturen zodat de werking nog verder op elkaar afgestemd kan worden. 

Ondertussen werd ook Monique Aerts voorheen financieel beheerder van de gemeente, aangesteld als financieel directeur om gemeente en OCMW op financieel vlak te leiden. Eddy Schoefs voorheen financieel beheerder van het OCMW, werd aangesteld als adjunct-financieel directeur.

Samen met de andere collega’s van de financiële dienst zullen Monique en Eddy de dienst uitbouwen tot één financiële dienst met een professionele dienstverlening voor iedereen.

De volgende jaren zal het integratietraject verdergezet worden. Dit zal o.a. nog leiden tot een herinrichting van de verschillende balies van ons gemeentebestuur.