Alleen overwegen Peperstraat, Molenstraat en Bentstraat open laatste weekend oktober

Gepubliceerd op maandag 19 oktober 2020 9.30 u.

Alléén de overwegen van de Peperstraat, Molenstraat en Bentstraat zijn open van vrijdagavond 23 oktober (18u00) tot maandagochtend 26 oktober (06u00).

Van vrijdagavond 23/10 (18u00) tot maandagochtend 26/10 (06u00) is er geen treinverkeer in Diepenbeek, dat wordt een Tijdelijke Lijn Onderbreking (TLO) genoemd. (NMBS zet vervangbussen in tussen beide stations met haltes in Diepenbeek en Bilzen en zorgt voor een alternatieve treindienst.)

Dit komt omdat zowel in de Nierstraat, Waardestraat, Molenstraat en aan het station tijdens dat weekend bouwkundige werken en spoorwerken doorgaan. De werken vinden zowel overdag als ‘s nachts plaats en zullen voor geluidshinder zorgen. Voor deze werken zal het verkeer plaatselijk omgeleid worden, doch wordt er grote hinder verwacht.

Onthou dit:

  • De werken in de Nierstraat zelf (nutsleidingen en riolering die nu uitgevoerd worden) zullen afgerond zijn vóór het TLO weekend van 23-26 oktober.
  • De overweg van de Nierstraat wordt enkel afgesloten tijdens het TLO-weekend, om veiligheidsredenen. Campus is bereikbaar via de Peperstraat.
  • De overweg van de Stationsstraat wordt enkel afgesloten tijdens het TLO-weekend, om veiligheidsredenen. Het kruispunt met de Industrielaan is ook afgesloten voor alle verkeer. Demerstrand en KFC Diepenbeek bereikbaar via de omleiding N76/Stationsstraat.
  • De overweg van de Rooistraat is tijdens het TLO-weekend enkel open voor plaatselijk verkeer (leveringen voor de werken aan de brug in de Nierstraat en bewoners). Omleiding via de Peperstraat.
  • De overwegen van de Molenstraat en Peperstraat blijven gewoon open.

Na het TLO-weekend zijn alle overwegen (behalve Waardestraat) gewoon terug open.

Noteer alvast ook dat van 26 oktober 2020 tot 31 maart 2021 de Spoorstraat afgesloten wordt voor alle verkeer, hierdoor zal de stopplaats van de bussen aan het station (Spoorstraat) ook tijdelijk verplaatst worden. De halten zullen tijdelijk naar de Stationsstraat verplaatst worden. De parking aan de zuidzijde van het station is toegankelijk via de Spoorstraat.

Bekijk op het plannetje de omleidingen: groen is het fietsverkeer, geel het autoverkeer