Asbest verwijderen

Asbest is een verzamelnaam voor mineralen met taaie, onbrandbare vezels. Omdat het erg goedkoop is, werd het vroeger veelvuldig gebruikt in de bouwsector. Intussen weet men echter dat asbest voor ernstige gezondheidsproblemen kan zorgen en is het gebruik van de stof sinds 2001 verboden. Wanneer je verbouwt, is de kans echter groot dat je met deze stof in aanraking komt. Neem dus zeker je voorzorgen om jezelf te beschermen.

Tot 31 december 2022 kan je aan een voordelig tarief asbest in en om je huis te verwijderen. Pak de asbest dus nu aan !

Zelf asbest verwijderen

Sinds maart 2020 haalt Limburg.net asbest huis aan huis op. Je kan deze aanvragen via www.limburg.net/asbest.

Afhankelijk van de hoeveelheid materiaal kan je kiezen voor een container (€160), platenzak (€20) of bigbag (€20) + verplicht pakket beschermingsmiddelen voor €10. 

Als je kleine hoeveelheden asbestafval hebt, dan kan je dit ook zelf naar het recyclagepark brengen. De asbest moet verplicht verpakt worden in verpakkingsmateriaal (buisfolie of mini-bag, €1/stuk) dat je op voorhand aankoopt op het recyclagepark.

Asbest laten verwijderen met begeleiding

Zie je het niet zitten om zelf asbest te verwijderen? De Huisdokter van Dubolimburg zorgt voor een objectief maatadvies aan huis, met eventueel staalname en labotest en zorgt voor een professionele verwijdering en afvoering door een erkende aannemer. 

Voor het advies van de Huisdokter betaal je 50 euro. Je krijgt dat bedrag terugbetaald als je effectief via de Huisdokter tot verwijdering van het asbest overgaat. 

Bovendien krijg je voor de verwijdering van asbest leidingisolatie in en om stookplaatsen 50% van de totale verwijderingskost terugbetaald (met een max. van 3750 euro) als je dit via de Huisdokter doet.

Meer info: www.de-huisdokter.beinfo@de-huisdokter.be | 011 39 75 75