Impuls Kinesitherapie

Bart Vanhees en zijn zoon Bram Vanhees leiden sinds één jaar samen de praktijk Vanhees Kinesitherapie. Bram besloot om volledig in de voetsporen van zijn vader te treden. Sinds augustus 2016 werken Bart en Bram officieel samen.

 Bart Vanhees is bijna 30 jaar werkzaam in zijn kinesitherapiepraktijk.

Door de jaren heen is hij in zijn behandelingen technieken uit manuele therapie, osteopathie, trainingstherapie en triggerpointbehandeling ( dry needling ) gaan combineren.

Door de jarenlange ervaring groeide het besef dat lichaam en geest één zijn en dit wil hij laten terugkomen in zijn behandelingen. Het energetische aspect speelt hierbij een belangrijke rol.

Ook heeft hij een grote interesse in het behandelen van chronische lage rugpijn , waar hij manuele behandeling combineert met individueel aangepaste oefentherapie en rugscholing.

Vorige zomer studeerde Bram af als kinesist met een master in Sportkinesitherapie. Hij is hoofdzakelijk voorstander van een actieve aanpak. Hij vindt dat de mens gemaakt is om te bewegen, en het is dan ook uiterst belangrijk dat dit op een juiste manier gebeurt. Bram is zelf reeds van jongs af aan geïnteresseerd in verschillende sporten zoals basketball, wielrennen en fitness. Deze interesse probeert hij voort te zetten in zijn job als kinesist. Zo spitst hij zich vooral toe op jonge sporters. Aan de hand van een preventieve screening zoekt hij samen met de sporter uit wat zijn of haar werkpunten zijn om zo samen tot een gepast oefenschema te komen. Samen met de patiënt werkt hij aan stabiliteit en mobiliteit, om zo de sporter in staat te stellen om door te groeien en blessures te voorkomen. In september start hij aan een opleiding in de osteopathie, om zijn patiënten nog beter te kunnen begeleiden.

Zowel jong als oud kan bij ons terecht voor:

  • Algemene kinesitherapie
  • Pre- en postoperatieve revalidatie
  • Sportrevalidatie
  • N.S.T.
  • Blessurepreventie training en preventieve screening
  • Rugscholing
  • Cranio-sacrale therapie

Contactgegevens

Adres
Dorpsstraat 21 3590 Diepenbeek
Tel.
011 33 12 30
E-mail
info@impulskinesitherapie.be
Website
https://www.impulskinesitherapie.be