Bloesemkriebels

Op zondag 28 april valt er in het centrum van Diepenbeek veel te beleven!

Je kan er komen kijken naar oldtimers die op het Marktplein verzamelen om een rondrit te maken in de bloesemstreek. Cheffs on Wheels zijn ook dit jaar van de partij, zij starten al op zaterdag 27 april. Je kan ook plaats nemen in de oldtimer bus van de Zigeuner om zo een ritje van ongeveer 45 minuten te maken in Diepenbeek en omstreken en te kunnen genieten van de bloesems en ander Diepenbeeks moois! De meeste handelaren van Diepenbeek zullen die dag hun deuren openzetten, je kan er naar hartenlust komen bloesemshoppen.

In het teken van Erfgoeddag zal er aan de kiosk op zondag een “oude ambachtenmarkt” plaatsvinden. Kom gerust een kijkje nemen, voor elk wat wils!

Heel de maand april gaat in het teken van de bloesems staan, er zullen tal van activiteiten doorgaan:

Bloesemfietstocht

Tijdens de maand april kan je de hele maand genieten van een prachtige bloesemfietstocht. Er is een gezinsfietstocht van ongeveer 20km, en voor de gevorderde fietser een uitgestippelde route van ongeveer 75 km.
Start en vertrek: Marktplein Diepenbeek
De routes zijn verkrijgbaar begin april bij de dienst vrije tijd, GC de Plak of hier te downloaden bij bijlages.

Bloesemwandeling

Tijdens de maand april kan je de hele maand de bewegwijzerde bloesemwandeling wandelen. Je kan kiezen tussen een route van 5 of 9 km.
Start en aankomst op het Marktplein.
Wandelkaarten zijn begin april gratis te verkrijgen op de dienst vrije tijd, GC de Plak.

Bloesempicknick

Tijdens de bloesemmaand april kan je een picknickmand bestellen en hiervan genieten tijdens je wandel- of fietstocht. De uitgelezen plek hiervoor is de Keizelboomgaard.
Picknick dient 2 werkdagen op voorhand gereserveerd te worden bij de dienst vrije tijd.
Meer info over de Keizelboomgaard: https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/keizelboomgaard

Prijs: Basispicknick: 7 euro (volw.) 5 euro kind (-12): Luxe picknick: 15 euro p.p., ( fles cava bij luxe pakket: 10 euro)

Verhalen in de boomgaard

Op 7 april trekken we eropuit en gaan we jullie verhalen vertellen in de Keizelboomgaard. 
Je kan gratis naar onze verhalen komen luisteren, maar je brengt zelf je kussentje of dekentje mee. Na de verhalen is er een mogelijkheid om te picknicken in deze prachtige boomgaard. Je kan zelf een picknick meebrengen of je kan een picknick bestellen via het vrijetijdsloket.
Bij slecht weer wijken we uit naar de bibliotheek, Marktplein 24A.