Diepenbeek Doet! Aan de slag met het burgerbudget

Vorig jaar lanceerde Diepenbeek de eerste editie van het burgerbudget. Een initiatief waarbij de gemeente 50 000 euro voorziet voor de uitwerking van jouw idee. En met succes. Uit de vele voorstellen die werden ingediend, werden er uiteindelijk 5 verkozen. Deze worden momenteel uitgevoerd. Heb jij ook een idee? Wil je Diepenbeek graag zelf mee vorm geven? Dan krijg je een nieuwe kans. 

Dit jaar vindt immers de tweede editie van het burgerbudget plaats. En ook dit keer wordt er een budget van 50 000 euro voorzien om de gekozen projectenvoorstellen uit te voeren. De voorstellen moeten een meerwaarde betekenen voor de gemeenschap en moeten passen binnen de bevoegdheden van de gemeente.

Begin maart kozen de aanwezigen tijdens de workshop burgerbudget bovendien 3 thema’s waarbinnen de voorstellen moeten passen. Dit keer kan je een idee indienen rond:

  • Alle kinderen alle kansen
  • Groene en aangename straten en pleinen
  • Dierenwelzijn

En vanaf nu is het aan jou! Vanaf nu tot eind juni kan je ideeën en projecten indienen. 

Ik heb een idee!

Hou onze website en facebookpagina in de gaten om te vernemen welke thema’s gekozen werden. Want vanaf dan kan jij projecten indienen die binnen deze thema’s passen. We geven onze inwoners tot eind juni de tijd om projecten in te dienen. 

Maak hier kennis met de winnaars van de eerste editie

Hulp nodig?