Diepenbeek Doet! Aan de slag met het burgerbudget

Wil je Diepenbeek graag zelf mee vorm geven? Heb je een idee dat je al lang eens wilde realiseren? Dan is het burgerbudget misschien wel iets voor jou! Diepenbeek voorziet immers 50 000 euro per jaar voor de uitwerking van jouw idee. Daarmee wil de gemeente Diepenbeek haar inwoners, verenigingen en organisaties de kans geven om actief deel te nemen aan het beleid, om zo de lokale democratie te bevorderen. En ook jij beslist mee, want jullie kiezen welke projecten uiteindelijk worden uitgevoerd.

Dit jaar vindt de eerste editie van het burgerbudget plaats. Jaarlijks wordt er een budget van 50 000 euro voorzien om de gekozen projectenvoorstellen uit te voeren. Burgers mogen projectvoorstellen indienen die ze zelf of in samenwerking met de gemeentelijke diensten, willen realiseren. De voorstellen moeten een meerwaarde betekenen voor de gemeenschap en passen binnen de bevoegdheden van de gemeente. Bedoeling is om dit jaarlijks te herhalen. 

Dien je voorstel in!

Op donderdag 19 mei werden volgende drie thema's uitgekozen tijdens een eerste participatieavond. 

  • Armoede en sociale ongelijkheid
  • Duurzaamheid en klimaat
  • Ontspanning en vrijetijd

Heb je een idee dat je al lang wilde realiseren en dat past binnen één van deze drie thema's? Dan kon je tot eind augustus je voorstellen indienen. Intussen werden alle ingediende voorstellen verwerkt en kon er gestemd worden tot 6 november. De stemmen worden intussen verwerkt. Binnenkort maken we de winnaars van de eerste editie bekend. 

Hulp nodig?