Sport- en recreatiedomein Demerstrand in De Wijers

Knooppunt van sport en natuur

Binnen of buiten: aan het Demerstrand staat sport centraal. Letterlijk, want Knooppunt 100 ligt in het hart van Limburg, met heel wat sportieve activiteiten binnen fietsbereik. Je kan er wandelen in de idyllische Dauteweyers en Dopsbemden, fietsen tussen de vijvers of joggen in ’t groen. Ook actievere sporters komen aan hun trekken. Kinderen kunnen lekker ravotten in het speelbos of de prachtige speeltuin. Moe? Geniet van een lokaal biertje op het gezellige terras.

Sporten in het groen

Naast tal van georganiseerde binnensporten is er op het domein van het Demerstrand heel wat voor de buitensporters die graag genieten van de groene omgeving waaronder: BMX-parcours, looppiste, atletiek, voetbalpleinen, skatepark, petanque, tennis en nog zo veel meer.

Wij plannen in de nabije toekomst nog heel wat andere buitensporten zoals bijvoorbeeld een mountainbike single-trackparcours.

Motorhomeparking

Er is een mobilhomeparking met 10 plaatsen. Je betaalt 8€ voor 24 u. parkeren inclusief water, elektriciteit en lozing.

Speelbos

Aan de overzijde van de Demer is het speelbos gelegen, waar jong en oud zich spelenderwijs kunnen vermaken in en met de natuur. Volg de paarse route, de Boomkikkersafari, en je passeert langs tal van leuke speelplekjes.

Wandelen en fietsen

Ontdek via de linken de wandel- en fietspagina voor kilometerslang genieten in De Wijers, land van 1001 vijvers.