Diepenbeek ontdekken

Koorddansen op de Demer, dat doet Diepenbeek. Op het fijne lijntje dat Haspengouw scheidt van de Kempen. Vanaf 2015 profileert Diepenbeek zich als een "Parel in de Wijers". De brochure hierover is verkrijgbaar bij de dienst voor toerisme, opĀ 011 49 19 00.

In het zuiden van de gemeente zijn er de vruchtbare Haspengouwse akkerlanden en weiden. Zandgronden met niet veel meer dan heide en vennen kenmerken de noordelijke kant van de gemeente. Toch is het hier in het noorden waar de voorbije decennia nieuwe woonkernen werden uitgebouwd.

Een kort verblijf in Diepenbeek biedt veel mogelijkheden. Je kan genieten van het landelijk karakter van het dorp, de vele bezienswaardigheden, de natuurgebieden en de terrasjes op hetĀ Marktplein. Maar je kan van hieruit ook heel wat mooie plekken in de nabije omgeving bezoeken. Hasselt, Bilzen, Genk en Tongeren liggen vlakbij. Daar valt ook heel wat te shoppen en kan je de sfeer van een stad opsnuiven. Op een half uurtje ben je in Maastricht of Aken. En niet te vergeten, de autosnelweg geeft een makkelijke en snelle verbinding naar de Ardennen.