Diepenbeekbon: info voor handelaars

Op de gemeenteraad van 21 september zal het reglement rond de Diepenbeekbon behandeld worden. De Diepenbeek-bon is een cadeaubon die iedereen kan kopen als geschenk en die te gebruiken is bij alle deelnemende handelaars van Diepenbeek.

Schrijf je in!

De voordelen van de Diepenbeekbon op een rijtje

 • Deze bonnen kunnen enkel gebruikt worden bij ondernemingen met een vestiging in Diepenbeek en betekenen dus een duurzame, circulaire investering binnen onze gemeentegrenzen.
 • De ontvanger van de bon heeft een ruime keuze aan handelaars om zijn bon te besteden.
 • We werken met bonnen van 5€, 10€, 20€ en 50€. Zo kan je niet alleen alle combinaties maken, het bedrag is nooit te hoog en je kan bij verschillende handelaars besteden.
 • Het lokaal bestuur zal als geschenk (huwelijken, jubilarissen, …) steeds gebruik maken van de Diepenbeekbon, zodat dit geld zeker binnen Diepenbeek wordt besteed.
 • Door samenwerkingsverbanden zijn er nu al heel wat initiatieven die zullen deelnemen aan de Diepenbeekbon. Hierdoor zal er op zeer korte termijn al een grote investering zijn.
 • Het lokaal bestuur zal verenigingen ondersteunen bij initiatieven ten voordele van Diepenbeek met de nieuwe bon (als wedstrijdprijs,…). Hierdoor steunen we niet enkel de verenigingen, maar ook de lokale economie!
 • We werken momenteel ook aan een mogelijkheid waarbij de Diepenbeekbon gebruikt kan worden als consumptiecheque voor Diepenbeekse ondernemingen die voldoen aan de eisen van het KB. Daardoor wordt er nog meer budget in de Diepenbeekse economie gestoken.

Welke bijkomende voordelen zijn er voor jou als handelaar

 • Naast de aankoop als cadeaubon door particulieren, zal het gemeentebestuur zelf en in samenwerkingsverbanden met andere vzw’s of ondernemingen steeds gebruik maken van de Diepenbeekbon, waardoor er hoge investeringen zullen gebeuren binnen de lokale economie.
 • Deelname is volledig gratis en slechts een muisklik ver.
 • Het lokaal bestuur voorziet de promotiematerialen (affiches, raamstickers, publicaties,…) op haar kosten.
 • De afhandeling van de afrekening is simpel en duidelijk. Het lokaal bestuur engageert zich om de facturen voor de Diepenbeekbon zo snel mogelijk af te handelen, ten laatste binnen de 14 dagen.

Je kan het reglement omtrent de Diepenbeekbon hier downloaden. Hier staan alle modaliteiten opgesomd.Heb je nog vragen, neem dan zeker contact op met onze ambtenaar lokale economie.

Na je inschrijving bezorgen wij alle materialen alsook een specimen van de Diepenbeekbon, zodat u in het echt kan zien en voelen hoe de bon er zal uitzien.

Mis deze opportuniteit niet en werk samen met je mede-handelaars en het gemeentebestuur om een sterk product te maken dat een enorm potentieel heeft voor onze lokale economie!