Extra steun voor verenigingen door Coronacrisis

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020 13.54 u.

De Diepenbeekse verenigingen krijgen van Lokaal Bestuur Diepenbeek extra financiële steun om de Coronacrisis door te komen.

Op dit moment zijn de jeugdverenigingen bijvoorbeeld druk bezig om hun zomerkampen voor te bereiden. Vermits ze bepaalde maatregelen moeten nemen om te voldoen aan de regels i.v.m. COVID-19 dienen zij bijkomende uitgaven te doen zoals huren extra tenten, huren douches en toiletten, aankoop alcoholgel ed. Normaal financieren ze hun kampen door de fuiven en eetdagen die ze organiseren in de loop van hun werkjaar. Echter zijn een deel van deze activiteiten niet kunnen doorgaan. Door deze beide factoren komen de jeugdverenigingen in financiële problemen.

Ook sport- en cultuurverenigingen missen inkomsten doordat hun activiteiten niet hebben kunnen plaatsvinden.

De verenigingen krijgen daarom extra 40 procent uitbetaald van de subsidie die ze vorig jaar ontvingen – voor een totale som van 44.782 EUR - , en hebben ook hun subsidies voor het jaar 2020 nog te goed. Het Lokaal Bestuur is door de Vlaamse Regering 190.939 euro beloofd om specifiek de sectoren jeugd, sport en cultuur te ondersteunen, en gaat dus nu reeds een voorafname aan de verenigingen uitbetalen.