Fietsroutes

Fietsparadijs Limburg

Diepenbeek is een waar fietsparadijs. Niet alleen zijn zo'n 200 km gemeentewegen uitgerust met een fietspad, er kronkelen ook heel wat fietsweggetjes door het prachtige landschap. Deze fietspaden zijn opgenomen in het Limburgse fietsroutenetwerk en brengen je naar de mooiste plekjes in het noorden en zuiden van de provincie.


Alle fietsroutes van het fietsroutenetwerk Limburg zijn met elkaar verbonden door een systeem van knooppunten (kruispunten van fietspaden). De knooppunten zijn genummerd en worden duidelijk aangegeven met blauwe rechthoekige borden.
De kaart van het Fietsparadijs Limburg is te koop op de dienst Toerisme en kost 9,50 EUR.

Beeldenroute

De Beeldenroute heeft twee trajecten, een traject van 9,5 km dat de verbinding maakt tussen 6 beelden, en het volledige traject van 23 km dat alle 6 beelden aandoet.
In de folder "De Beeldenroute" krijg je de routebeschrijving en lees je meer over het hoe en waarom van elk beeld. De gepolychromeerde beelden in de Servaaskerk worden eveneens in de brochure eveneens beschreven.
De folder “De Beeldenroute” is te koop op de dienst Toerisme en kost 2 EUR.

Kapellekesbaan

De Kapellekesbaan bestaat uit drie lussen van respectievelijk 20, 17 en 15 km en is deels geënt op het fietsroutenetwerk. Met de routebeschrijving, die tegen 2 EUR te koop is bij de dienst Toerisme, vind je gemakkelijk de weg. In de folder kan je over de rijke geschiedenis van de Diepenbeekse kapelletjes lezen: over hun ontstaan en de heiligen die er aanbeden worden.

Diepenbeek: knooppunt van Limburg

Deze fietsroute kan je hier online terugvinden en inladen in je GPS

Een dagje fietsen door de prachtige omgeving van het Belgisch-Limburgse Diepenbeek. Je vindt er volop natuurschoon in het Land van 1001 Vijvers. Ook kom je door Hasselt, de prachtige voormalige mijnstad.

Japanse tuin

Je start deze route bij Knooppunt 100 aan sport- en reactiedomein Demerstrand. Een ideale uitvalsbasis voor een boeiende fietstocht langs alle moois dat centraal Limburg te bieden heeft. Als eerste fiets je een stukje door het dal van het riviertje de Demer. Een heerlijk rustig gebied waar je meteen de alledaagse routine achter je kunt laten. Vervolgens kom je door de Japanse tuin, een interessante afstapper.

Fietsen door het water

Je fietst langs het mooie oude stadscentrum van Hasselt. Je kunt hier even een uitstapje maken om enkele fraaie historische gebouwen te bewonderen. Verderop rij je door De Wijers, Land van 1001 Vijvers. Hier kun je fietsen door het water! Vanaf het verzonken fietspad maak je op ooghoogte kennis met de vijvers. Ook vind je in deze regio het openluchtmuseum Bokrijk. Bij terugkomst geniet je op het prachtige terras van fietscafé Knooppunt 100 van iets lekkers.