info over de werken Sint-Janswijk

Gepubliceerd op donderdag 22 februari 2018 10.23 u.
5 maart startten de werken op de Sint-Janswijk. Hier kan je alle info bekijken.

Op woensdag 21 februari vond een informatieavond plaats over de werken in de Sint-Janswijk. Deze gaan op 5 maart van start.

De werken zullen plaatsvinden in de Sint-Janslaan, Meidoornlaan, Rozenlaan, Kerklaan, Weenderikstraat en de Toekomststraat (tussen Kerklaan en Sint-Janslaan). De riolering in de Kloosterstraat (vanaf de Kerklaan tot de Wijkstraat) wordt eveneens vernieuwd, zodat het afvalwater en het regenwater worden afgekoppeld. Het regenwater stroomt naar de Paanhuisbeek, het afvalwater stroomt via de collector naar het zuiveringsstation in Hasselt. Alles samen omvatten de werken een strook van maar liefst anderhalve kilometer.

Was je niet aanwezig op de infoavond dan kan je hier de uiteenzetting over de werken nog eens in detail bekijken.

Je kan ondertussen ook de opname beluisteren die tijdens de informatieavond werd gemaakt.

Je hoort dan de toelichting die de aannemer bij de beelden heeft verteld. Je start de opname best vanaf slide 7.

Update 12 maart: Vanaf vanmiddag, na het einde van de maandagmarkt, is het kruispunt Kloosterstraat-Kerklaan door de werken Sint-Janswijk voor een tiental dagen opgebroken.

Komende van het Marktplein kan je vanuit de Kerklaan enkel de Kloosterstraat richting Dooistraat inrijden.

Vanaf de Wijkstraat kan je tijdens deze periode de Kloosterstraat inrijden tot aan de parking van de begraafplaats, vanaf daar is de weg afgesloten richting kruispunt Kloosterstraat-Kerklaan.

Update 21 maart: Vanaf vanavond zal het verkeer vanuit de Kerklaan weer links de Kloosterstraat kunnen inrijden. Ook kan je dan komende van de Wijkstraat de Kloosterstraat weer gebruiken over de volle lengte, dus tot aan de Dooistraat.