Kortingbon energiezuinige apparaten

Wat is de kortingbon voor energiezuinige apparaten?

Energiezuinige apparaten zijn duurder in aankoop maar goedkoper in verbruik. Vanaf 2008 biedt elke netbeheerder aan beschermde klanten kortingsbonnen voor de aankoop van een energiezuinige koelkast met A+, A++ of A+++-label of een energiezuinige wasmachine met A, A+, A++ of A+++-label. De waarde van de kortingbon is bepaald op € 150. Je hebt als beschermde klant recht op maximaal 1 kortingbon per jaar.

Voor wie?

Je hebt recht op de kortingbon als je een beschermde klant bent bij Fluvius. Je hebt het statuut van beschermde klant wanneer je voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:

  • Je ontvangt een leefloon van het OCMW;
  • Je ontvangt een inkomensgarantie voor ouderen;
  • Je ontvangt een tegemoetkoming aan gehandicapten via het FOD sociale zekerheid;
  • Je ontvangt een tegemoetkoming van het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood,
  • Je ontvangt een bijkomende kinderbijslag voor je kind.

Hoe aanvragen?

Het aanvraagformulier voor de kortingbon kan je downloaden via de website van Fluvius (Fluvius.be/kortingbon). Dit aanvraagformulier vul je in en verstuur je, samen met het bewijsstuk dat aantoont dat je voldoet aan de voorwaarde, naar: Fluvius dienst Premies, Postbus 10020, 2800 Mechelen.

Je ontvangt dan van Fluvius een gepersonaliseerde kortingbon voor een bedrag van € 150. De korting wordt bij de aankoop onmiddellijk aan de kassa verrekend. Vooraleer je een toestel koopt, vraag je best even aan de verkoper of ze de kortingbon aanvaarden.