Kringloopkrachten

De kringloopkrachten zijn vrijwilligers die je met raad en daad bijstaan over composteren en kringlooptuinieren.

Heb je een vraag over composteren of kringlooptuinieren? Neem contact op met de kringloopkracht uit je buurt. Hij helpt je graag verder.

Edgard Indestege, Dennebosstraat, indestege.edgard@telenet.be, 011 72 08 26
Jan Vanderlinden, Toekomststraat, 011 76 64 83
Roger Seyler, Zandstraat, liro@telenet.be, 0477 18 90 31

Kringloopkrachten op bezoek?

Een informatiestand van de kringloopkrachten kan aansluiten bij heel wat onderwerpen. Organiseer je een actviteit en vormt een infostand van de kringloopkrachten een mooie aanvulling? Stuur dan minstens 6 weken voor de activiteit een mailtje naar de milieudienst met een omschrijving van je activiteit en de periode. We laten je dan zo snel mogelijk weten of we een stand kunnen voorzien.

Hoe word ik kringloopkracht?

Iedereen die geïnteresseerd is in kringlooptuinieren en graag dit verhaal verder vertelt, kan zich kandidaat stellen. Deelname gebeurt op vrijwillige basis en de opleidingen zijn gratis.

Wat houdt het in om een kringloopkracht te zijn?

Als kringloopkracht neem je regelmatig deel aan activiteiten zoals vergaderingen en demonstraties. Voor demonstraties ontvang je een vrijwilligersvergoeding van de gemeente. 

De coördinatie en ondersteuning van de kringloopkrachten in Diepenbeek gebeurt door de milieudienst. Elke kringloopkracht beslist zelf wat hij of zij kan en wil bijdragen aan de werking van de groep. De doelstelling is steeds dezelfde: promotie van het thuiscomposteren en kringlooptuinieren om zoveel mogelijk groenafval uit de afvalberg te houden.