Voordelig lenen voor renovatie

Met slimme investeringen zoals isolatie of een zuinige verwarmingsketel kan je je energiekosten doen dalen en je wooncomfort verhogen. Misschien wil je ook iets aan je woning vernieuwen, maar heb je niet meteen het budget voorhanden. Dankzij de voordelige Vlaamse energielening aan 0% interest of de Limburgse renovatielening aan 1,5% interest kan je deze projecten toch realiseren. Bovendien zijn er geen dossierkosten en kan je de lening ook vervroegd terugbetalen zonder extra kosten.

Als je gebruik maakt van een van deze leningen, dan krijg je altijd gratis onafhankelijk advies. Een professionele adviseur helpt je met de keuze van aannemers, het bestuderen van offertes en staat je bij met raad en daad. Zo ben je zeker dat je slim investeert en snel de voordelen van je investeringen zal voelen. In je woning én in je portemonnee.

Vlaamse energielening

Als je aan één van de volgende voorwaarden voldoet, dan kom je in aanmerking voor een lening met 0% interest:

  • verhoogde tegemoetkoming
  • beschermde afnemer
  • Personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen dat lager dan of gelijk is aan 31.550 euro, verhoogd met 1.650 euro per persoon ten laste.

Je kan in dit geval maximum 15 000 euro lenen aan 0% interest voor energiezuinige werken via de Vlaamse energielening. Wil je meer lenen? Dan kan je nog tot 15 000 euro extra lenen aan 1,5% via de Limburgse renovatielening. Met deze lening kun je dan ook voor niet-energiebesparende werken lenen. Wel moet je minstens de helft van het geleende bedrag gebruiken voor energiezuinige maatregelen. De terugbetaaltijd is maximum 10 jaar.

Limburgse renovatielening

Via de Limburgse renovatielening krijg je een voordelige lening met advies aan 1,5% interest. Je kan 1250 euro tot 30 000 euro lenen op maximum 10 jaar. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de lening. Minstens de helft van het leenbedrag moet je investeren in energiebesparende maatregelen. 

www.energiehuislimburg.be/leninginfo@energiehuislimburg.be - 089 77 81 29

reNUveren

Nu. Nu is het moment om te renoveren, of beter reNUveren. De Vlaamse overheid maakt NU extra budget vrij. Wie vanaf dit jaar eigenaar wordt van een woning kan tot 60.000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie. Daarbovenop kan iedereen een EPC-labelpremie tot 5000 euro aanvragen om een woning met een slechte energieprestatie op te lappen. De Vlaamse overheid wil namelijk een versnelling hoger schakelen in het bouwen en verbouwen van energiezuinige woningen in Vlaanderen.

Deze ongeziene financiële boost stimuleert een renovatiegolf in Vlaanderen. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector en het klimaat. Deze premies maken het verschil om je renovatie meer betaalbaar te maken.

Maak uw woning energiezuiniger en geniet naast het renteloze renovatiekrediet en de EPC-labelpremie ook van talloze andere steunmaatregelen. Het is NU het moment. Nog nooit was reNUveren zo interessant. www.energiesparen.be/reNUveer