Energie- en renovatieleningen

Vlaamse energielening

Met slimme investeringen zoals isolatie of een zuinige verwarmingsketel kan je je energiekosten doen dalen en je wooncomfort verhogen. 

Als je aan één van de volgende voorwaarden voldoet, dan kom je in aanmerking voor een Vlaamse energielening tot 15000 euro aan 0% interest:

  • verhoogde tegemoetkoming
  • beschermde afnemer
  • Personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen dat lager dan of gelijk is aan 31.550 euro, verhoogd met 1.650 euro per persoon ten laste.

Bijkomend voordeel is dat gratis onafhankelijk advies altijd inbegrepen is bij de lening. De energieadviseur komt langs voor een technische onderzoek van je woning, helpt je met de keuze van aannemers, het bestuderen van offertes en staat je bij met raad en daad. Zo ben je zeker dat je slim investeert en snel de voordelen van je investeringen zal voelen. In je woning én in je portemonnee. Bovendien zijn er geen dossierkosten en kan je de lening ook vervroegd terugbetalen zonder extra kosten.

Wil je meer lenen dan 15 000 euro? Dan kan je nog tot 15 000 euro extra lenen aan 1,5% via de Limburgse renovatielening. Via de Limburgse renovatielening kun je ook voor niet-energiebesparende werken lenen, als minstens de helft van je leenbedrag gebruikt wordt voor energiezuinige maatregelen. De terugbetaaltijd is maximum 10 jaar.

www.energiehuislimburg.be/leninginfo@energiehuislimburg.be - 089 77 81 29

Limburgse renovatielening

Kom je niet in aanmerking om te lenen aan 0% intrest? Via de Limburgse renovatielening krijg je een voordelige lening met advies aan 1,5% interest. Je kan 1250 euro tot 30 000 euro lenen op maximum 10 jaar. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de lening en je kan de lening ook vervroegd terugbetalen zonder kosten. De enigste voorwaarde is dat je minstens de helft van het leenbedrag investeert in energiebesparende maatregelen. 

Ook voor de Limburgse renovatielening komt de energieadviseur langs voor een technische onderzoek van je woning, helpt hij je met de keuze van aannemers en het bestuderen van offertes en staat hij je bij met raad en daad. 

www.energiehuislimburg.be/leninginfo@energiehuislimburg.be - 089 77 81 29

Vlaamse renovatielening

Nu. Nu is het moment om te renoveren, of beter reNUveren. De Vlaamse overheid maakt NU extra budget vrij. Wie vanaf 2021 eigenaar wordt van een woning kan tot 60 000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie. Daarbovenop kan iedereen een EPC-labelpremie tot 5000 euro aanvragen om een woning met een slechte energieprestatie op te lappen. De Vlaamse overheid wil namelijk een versnelling hoger schakelen in het bouwen en verbouwen van energiezuinige woningen in Vlaanderen.

Deze ongeziene financiële boost stimuleert een renovatiegolf in Vlaanderen. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector en het klimaat. Deze premies maken het verschil om je renovatie meer betaalbaar te maken.

Maak uw woning energiezuiniger en geniet naast het renteloze renovatiekrediet en de EPC-labelpremie ook van talloze andere steunmaatregelen. Het is NU het moment. Nog nooit was reNUveren zo interessant. www.energiesparen.be/reNUveer