Limburg win(d)t bouwt nieuwe windturbine in Diepenbeek

Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 14.12 u.
Limburg win(d)t nv is gestart met de funderingswerken van de nieuwe windturbine ten noorden van de autosnelweg E313 in Diepenbeek. De levering van de grote onderdelen van de windturbine is gepland voor juni, waarna dan de eigenlijke opbouw van de windturbine kan starten.

Limburg win(d)t nv bouwt in Diepenbeek een windturbine van het type Enercon E138 met een as-hoogte van 131 meter en wieken van 67 meter. Als alles volgens planning verloopt, kan de windturbine tegen de zomer in dienst worden genomen. Ze zal groene stroom produceren voor 3.400 gezinnen en een CO2-uitstoot van 5.500 ton per jaar vermijden.

Omwonenden kunnen mee investeren in, en genieten van de opbrengsten van windenergie via de aankoop van aandelen van de coöperatieve vennootschap Limburg wind cv. De bouw van de
windturbine past onder meer in de realisatie van het TACO2-plan om de provincie Limburg tegen 2050 klimaatneutraal te maken.

Omwonenden participeren mee

Via deelbewijzen van de coöperatieve vennootschap Limburg wind cv kunnen omwonenden mee
investeren in de windenergieprojecten van Limburg win(d)t nv en zo ook mee genieten van de
opbrengsten van windenergie. Limburg wind(t) cv zal de omwonenden in Diepenbeek actief informeren over de mogelijkheid om mee te investeren. Meer info op www.limburgwindt.be

www.limburgwindt.be