Molenstraat wordt vernieuwd

Gepubliceerd op vrijdag 26 augustus 2022 0 u.
Vanaf dinsdag 30 augustus wordt er gestart met de vernieuwing van Molenstraat. De werken vinden plaats tussen de Grendelbaan en het kruispunt met de Demerstraat. Als alles volgens plan verloopt zijn de werken tegen eind oktober afgerond.

De Molenstraat wordt voorzien van een nieuw wegdek. Het gedeelte tussen de Industrielaan en de Demerstraat wordt bovendien uitgerust met nieuwe fietspaden aan weerszijden. Het gedeelte van de Molenstraat tussen de Grendelbaan en het spoor krijgt geen fietspaden, maar wordt op termijn voorzien van een groene berm. Zo steekt uiteindelijk ook de Molenstraat helemaal in het nieuw.

Minderhinder maatregelen

  • Door deze werken is het recyclagepark tijdelijk niet bereikbaar via de Industrielaan. Er wordt een omleiding voorzien via de Pastorijstraat, de Volksstraat en de Lutselusstraat. Dit is dezelfde omleiding als tijdens de werken i.h.k.v. de afschaffing van de overwegen. Ook de bedrijven in de Demerstraat zijn via deze weg bereikbaar.
  • Bewoners in de werfzone kunnen hun woning blijven bereiken tijdens de werken.
  • Fietsers komende vanuit de Lutselusstraat worden afgeleid via het fietspad langs de Demer. Fietsers die komen vanuit de nieuwe brug aan de Grendelbaan, kunnen tijdelijk niet afslaan richting de Molenstraat. Zij kunnen hun route verderzetten via de Industrielaan en de Stationsstraat.