Nieuwe afvalkalender. Nieuwe ophaaldata.

Gepubliceerd op dinsdag 28 december 2021 0 u.
Vanaf 2022 start Limburg.net met Optimo in onze gemeente. Hierdoor zal je meer afvalsoorten op 1 dag kunnen aanbieden voor ophaling. Daardoor werden de ophaalrondes herbekeken en zal de dag waarop jouw afval wordt opgehaald hoogstwaarschijnlijk wijzigen. Je leest het in de nieuwe afvalkalender.

Vanaf 2022 bestaat er een zak voor huisvuil, PMD, textiel, tuinafval en keukenafval. Telkens in een andere kleur. Groente-, fruit- en tuinafval zal hierdoor niet meer ingezameld worden in de gft-container, maar in de tuinafvalzak en keukenafvalzak. Ontdek hier de verkooppunten van de nieuwe afvalzakken. Een tuinbak bestellen kan via www.limburg.net/bestellen-aanvragen

Nieuwe ophaaldag

Door dit nieuwe Optimo systeem werden de ophaalrondes herbekeken zodat de ophaalwagens zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet. Hierdoor zal de dag waarop jouw afval wordt opgehaald hoogstwaarschijnlijk wijzigen. 

Maar hoe weet je nu precies wanneer het afval bij jou wordt opgehaald? Wel, op de voorzijde van je afvalkalender vind je een nummer terug. Heb je een kalender met nummer 1, dan valt je ophaaldag op maandag. Bij nummer 2 is dit op dinsdag, bij nummer 3 op woensdag, nummer 4 op donderdag en nummer 5 op vrijdag. 

Check jouw ophaalmoment.

Plaats je afval aan de straat na 18 u. (dag voordien) en ten laatste om 6 u. (dag zelf). Werd je afval niet opgehaald? Dan kan je dit melden via Limburg.net 0800 90 720 of www.limburg.net/meldingen

5 afvalkalenders

Er zijn dus dit jaar vijf verschillende afvalkalenders in Diepenbeek i.p.v. één. Deze worden nog volop bedeeld. Nog even geduld. In afwachting van de papieren versie kan je de afvalkalender digitaal raadplegen op www.limburg.net/afvalkalender

Ontving je per ongeluk geen kalender of werd de kalender weggegooid vooraleer het jaar goed en wel begonnen is? Geen nood. Binnenkort kan je via www.limburg.net een nieuwe afvalkalender aanvragen. Limburg.net start met het versturen van de aangevraagde kalenders in de tweede week van 2022. 

Nieuwe sorteergids

Nog nieuw is dat de sorteerregels van de huis-aan-huisophalingen in een aparte gids vermeld worden en dus niet meer achteraan in de afvalkalender. Deze sorteergids valt samen de kalender in de brievenbus.