Werken aan overwegen

Gepubliceerd op dinsdag 6 augustus 2019 11.54 u.

In het najaar gaat Infrabel onderhoudswerken uitvoeren op spoorweg L34 (Hasselt - Tongeren). Deze werken kaderen overigens niet in het afsluiten van de overwegen, wat vanaf begin 2020 van start gaat.

Deze werken omvatten het vernieuwen van de rails en de overwegen. Om dit op een veilige manier te doen gaan enkele overwegen afgesloten worden. De Bentstraat en Peperstraat voor langere termijn, de Nierstraat voor één weekend, de Molenstraat voor twee weekenden en de Stationsstraat voor drie weekenden. Het afsluiten van de overwegen in één of meerdere weekends loopt steeds van vrijdagavond 22u00 tot maandagmorgen 6u00.

Het afsluiten van de overweg aan de Nierstraat loopt gelijk met deze aan de Peperstraat. Omleiding voor autoverkeer gebeurt in dat weekend (6/09 – 9/09) via de Rooistraat. De bussen van De Lijn volgen een grote omleiding.

De weekenden dat de overwegen in de Stationsstraat en/of Molenstraat afgesloten zijn wordt het verkeer omgeleid via de Waardestraat of N76, tenzij de Molenstraat terug open is.

Een overzicht:

  • - Overweg Bentstraat gesloten van 13 september om 22 u. tot maandag 21 oktober om 6 u.
  • - Overweg Peperstraat gesloten van vrijdag 6 september om 22 u. tot maandag 7 oktober om 6
  • - Overweg Nierstraat gesloten van vrijdag 6 september om 22 u. tot maandag 9 september om 6 u.
  • - Overweg Molenstraat en Stationsstraat gesloten van vrijdag 13 september om 22 u. tot en met maandag 16 september om 6 u. en van vrijdag 20 september om 22 u. tot en met maandag 23 september om 6 u.. De overweg in de Stationsstraat is ook nog gesloten van vrijdag 27 september om 22 u. tot en met maandag 30 september om 6 u.