Welkom in het vaccinatiecentrum

Gepubliceerd op woensdag 12 mei 2021 0 u.
Het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena in Hasselt voorziet alle inwoners van 18 jaar of ouder uit Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken van een coronavaccin. Afhankelijk van de leveringen kunnen er tot 2.000 mensen per dag gevaccineerd worden. Lees hier hoe alles in zijn werk gaat.

Wanneer kan jij je laten vaccineren?

Iedereen kan zich de komende maanden gratis laten vaccineren. De federale overheid legde een vaccinatiestrategie vast en bepaalde dat bepaalde doelgroepen, zoals bewoners van de woonzorgcentra, zorgpersoneel, 65-plussers…, voorrang krijgen. Als jij aan de beurt bent, dan ontvang je een brief, mail en sms. Onderaan deze pagina kan je volgen hoeveel mensen er intussen gevaccineerd werden.

Reservelijst

Heb je nog geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen dan kan je je online inschrijven op de elektronische reservelijst van Qvax. Ook 16 en 17-jarigen kunnen dit intussen doen. Opgelet! Word je gecontacteerd door Qvax, dubbelcheck dan eerst de datum waarop je in het vaccinatiecentrum wordt verwacht en bevestig dan je komst.

Er zijn voor de week van 21 juni nog prikken beschikbaar van het Johnson & Johnson-vaccin voor burgers tussen 18 en 40 jaar! De uitnodiging voor het Johnson & Johnson-vaccin gebeurt via de reservelijst Qvax. Heb je je voldoende geïnformeerd en ben je bereid een J&J-vaccin te laten prikken? Meld je dan aan via Qvax en geef daar aan dat je dit vaccintype wilt krijgen. Volgende week prikken we 6000 exemplaren van het vaccin. Iedereen tussen 18 en 40 jaar kan zich aanmelden, zolang je nog geen eerste prik van een ander coronavaccin ontving. Ook als je al een afspraak hebt vastgelegd. Lukt het niet via QVax? Dan kan je het callcenter bellen op het nummer 011 37 20 64. Elke dag van 9 tot 20 uur, ook op zaterdag en zondag.

30+ en nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan even contact op met het callcenter via 011 37 20 64.

Zit je met vragen?

Fabels en feiten over het vaccin

Vlot naar het vaccinatiecentrum

Info voor anderstaligen

Callcenter

Of neem contact met ons op via vaccinatiecentrum@hasselt.be of 011 37 20 64. Je kan het callcenter bereiken van maandag tot vrijdag tussen 9 tot 20 uur en in het weekend van 9 tot 18 uur. 
 

Vaccinatieteller

Help Limburg vaccineren

We kunnen intussen op voldoende vrijwilligers rekenen. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om je nog kandidaat te stellen. Geregistreerde vrijwilligers vinden alle praktische info via deze link