Vaccinatie updates

Gepubliceerd op vrijdag 14 januari 2022 0 u.
De boostervaccinatie blijft een sleutelelement in de strijd tegen COVID-19 en verhoogt de effectiviteit van de bescherming tegen de nieuwe Omicron variant. De boostercampagne werd daarom versneld, ook binnen onze eerstelijnszone. En ook kinderen kunnen vanaf nu gevaccineerd worden.

Boostercampagne

Een boosterprik, dat is een tweede of derde prik voor extra bescherming, biedt talrijke voordelen. Ze zorgt voor meer immuniteit, maakt je minder ziek, beperkt quarantaines, beschermt je vrienden en familie... Je laat je uitnodiging dus het best niet passeren.

Het Vaccinatiecentrum voorziet extra prikdagen om alle boosters zo snel mogelijk toe te dienen. Dit zijn 'open' dagen waarvoor alle burgers (ouder dan 18 jaar) zich kunnen aanmelden die eerder al werden uitgenodigd. Zelfs als je al een afspraak had ingepland op een later tijdstip, kan je deze vervroegen. De extra open prikdagen zijn voorzien op 15, 18, 25 en 29 januari. 

Lees meer en boek je afspraak via hasselt.be/boosterprik

Qvax is terug

Via Qvax raak je niet alleen nóg sneller beschermd, je zorgt er ook voor dat de vaccinatiecentra de lege gaatjes kunnen opvullen en zo sneller vooruitgang kunnen boeken! Inschrijven kan via www.qvax.be.

De nieuwe 12-jarigen

Werd je kind net 12 jaar, dan ontvangt hij/zij automatische een uitnodiging voor een eerste en tweede prik met het Pfizervaccin. Nog niets ontvangen in je brievenbus/mailbox? Dan kan je ook een afspraak maken via ons callcenter op het nummer 011 37 20 64.

Vaccinatie voor 5-11 jarigen

Vanaf 20 januari start onze eerstelijnszone met de vaccinatie van 5 tot 11-jarigen. Zo kan het virus zich minder en moeilijker verspreiden. Door je kind te laten vaccineren, wordt het beschermd tegen COVID-19 én raakt het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen minder verstoord. Meer info over de vaccinatie van kinderen lees je op www.diepenbeek.be/virusvechters of op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen

Hoe vraag ik mijn Covid Safe Ticket aan?

Ben je handig met de smartphone of het internet, dan kan je je certificaat downloaden via de CovidSafeBe-app of via websites zoals www.mijnburgerprofiel.bewww.mijngezondheid.be of www.myhealthviewer.be.

Ook minderjarigen kunnen hun Covid Safe Ticket op hun smartphone installeren. Hoe dat met moet lees je op www.vlaanderen.be/covid-certificaat#procedure

Je kan je coronapaspoort ook per post toegestuurd krijgen. Neem daarvoor contact op met de helpdesk van de Vlaamse overheid via het nummer 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur). Hou wel rekening met een wachttijd van 1 week.

Het griepvaccin

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat de risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Dat geldt ook voor gezonde personen vanaf 50 jaar. Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden bij een eventuele coronapiek in het griepseizoen. Goed om te weten:

  • Bepaalde doelgroepen krijgen het vaccin gratis of gedeeltelijk terugbetaald.
  • Voor een griepvaccin ga je langs bij je huisarts, niet in het vaccinatiecentrum.
  • Het is geen probleem om je zowel te vaccineren voor de griep- als het coronavirus.

www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-griep

Zit je met vragen?

Help Limburg vaccineren

We kunnen intussen op voldoende vrijwilligers rekenen. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om je nog kandidaat te stellen. Geregistreerde vrijwilligers vinden alle praktische info via deze link