Breng waardevolle Diepenbeekse bermen mee in kaart

Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021 10.15 u.
Vanaf de lente geven bloemrijke wegbermen Limburg kleur. Bermen zijn dikwijls natuurpareltjes waar veel vlinders, bijen en andere kleine dieren nog een thuis vinden. Een “verkeerd” maaibeheer heeft dikwijls een grote impact. Help jij mee onze bermen in kaart te brengen?

De gemeente Diepenbeek en het Provinciaal Natuurcentrum willen topbermen in kaart brengen en goed beheren. Wil je graag een steentje bijdragen? Dat kan! Je kan mee op pad om de natuurwaarde van enkele bermen in Diepenbeek in kaart te brengen.

Zakboekje

Het Provinciaal Natuurcentrum ontwikkelde een zakboekje om kruidige topbermen voor flora en fauna op een eenvoudige manier te herkennen. Interesse is hierbij belangrijker dan kennis. Je helpt ons alvast om die bermen te selecteren die de meeste potentie hebben voor de biodiversiteit in Diepenbeek.

Je volgt eerst een korte verplichte online vorming. Hier krijg je informatie over het project, de methodiek en kan je je kandidaat stellen om mee te werken.

Vervolgens is er een begeleid terreinbezoek (aanbevolen) waarbij je leert werken met het zakboekje. 

Daarna mag je zelf kiezen hoeveel en welke bermen je in jou gemeente wilt onderzoeken. Je wordt hierin begeleid door het Provinciaal Natuurcentrum.

Praktisch

  • Verplichte online vorming op 11 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur.
  • Terreinbezoek op 20 mei van 18.30 uur tot 20.00 uur.
  • Inschrijven kan via onderstaand e-formulier.