Online begraafplaats

Bezoek de begraafplaats virtueel

Sinds enkele jaren staat er op de begraafplaats een infozuil waar u op de computer alle graven kan terugvinden. Makkelijk als u het graf moet zoeken van een ver familielid of het graf van een bekende dat u al even niet meer bezocht hebt en waarvan u zich de precieze ligging niet meer herinnert. De computer vindt het wel voor u terug.

Het opzoeken van gegevens is zeer eenvoudig, als u bijvoorbeeld “Jan” ingeeft krijgt u meteen een overzicht van alle overledenen met de voornaam Jan, maar ook van iedereen met de naam Jans, Janssen of Janssens. U klikt dan gewoon de naam aan van de overledene die u zoekt en krijgt vervolgens de gevraagde informatie. Wel is het belangrijk de officiële voornaam van de overledene in te geven zoals hij of zij stond ingeschreven in het bevolkingsregister en niet de roepnaam. Als u op zoek bent naar Louis Janssen, die de roepnaam Lewie had, geeft u Louis Janssen in om deze persoon op te zoeken.
De computer geeft ook de route aan die u moet wandelen naar het graf dat u zoekt, vertrekkende van de infozuil. U kan deze route ook nog eens afprinten.

Deze toepassing is ook online via uw computer thuis op te vragen.