Online begraafplaats

Bezoek de begraafplaats virtueel

Sinds enkele jaren staat er op de begraafplaats een infozuil waar je alle graven kan terugvinden. Makkelijk als je het graf moet zoeken van een ver familielid of het graf van een bekende dat je al even niet meer bezocht hebt en waarvan je je de precieze ligging niet meer herinnert. 

Het opzoeken van gegevens is zeer eenvoudig, als u bijvoorbeeld “Jan” ingeeft krijg je meteen een overzicht van alle overledenen met de voornaam Jan, maar ook van iedereen met de naam Jans, Janssen of Janssens. Klik dan gewoon de naam aan van de overledene die je zoekt en krijgt vervolgens de gevraagde informatie. Wel is het belangrijk de officiële voornaam van de overledene in te geven zoals hij of zij stond ingeschreven in het bevolkingsregister en niet de roepnaam. Als je op zoek bent naar Louis Janssen, die de roepnaam Lewie had, geef je Louis Janssen in om deze persoon op te zoeken.
De computer geeft ook de route aan naar het graf dat je zoekt, vertrekkende van de infozuil. Je kan deze route ook afprinten.

Deze toepassing is ook online via uw computer thuis op te vragen.