Oproepingskaart

Ik heb mijn oproepingsbrief verloren/niet ontvangen. Wat moet ik doen?
Je moet stemmen in de gemeente waar je ten laatste op 1 maart 2019 bent gedomicilieerd. Die gemeente moet je oproepingsbrief ten laatste 15 dagen voor de start van de verkiezingen versturen. Als je na 1 maart bent verhuisd, dan wordt de oproepingsbrief verzonden naar je vorige adres. Heb je geen oproepingsbrief ontvangen of ben je je oproepingsbrief kwijt? Dan kan je een duplicaat aanvragen bij de dienst Burgerzaken. Je kan op de dag van de verkiezingen van 8u tot 15.30u terecht op het secretariaat van de Provinciale School Diepenbeek voor een duplicaat. Op deze oproepingsbrief wordt 'DUPLICAAT' vermeld door het gemeentebestuur.
 
Je hebt geen oproepingsbrief en geen duplicaat
Als je op de kiezerslijst staat ingeschreven, mag het kiesbureau je tot de stemming toelaten, zelfs als je geen oproepingsbrief bij hebt. Maar dit kan enkel op vertoon van je identiteitskaart of verblijfstitel. Contacteer de dienst Burgerzaken voor meer informatie over de oproepingsbrief.
 
Je hebt op de dag van de verkiezingen geen identiteitskaart
Bij diefstal of verlies van je identiteitskaart moet je onmiddellijk DOCSTOP bellen. Vervolgens moet je onmiddellijk aangifte doen bij de politie (diefstal) of bij het gemeentehuis (verlies). Gaat het om een verblijfstitel, dan moet je aangifte doen bij de politie (zowel diefstal als verlies).

De politie of het gemeentehuis geeft u een voorlopig bewijs van identiteit. Dat document volstaat om te kunnen stemmen.