Aanpassingswerken overweg Stationsstraat

Gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2021 14.08 u.
In het kader van de werken aan de overwegen in de gemeente, wordt de overweg op de Stationsstraat vanaf 11 april twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor voetgangers en fietsers met fiets aan de hand wordt er overdag (6.00 tot 20.00 uur) een veilige oversteek voorzien.

Door de ophoging van het tracé en de verouderde spooraanleg, ontstond er een hellingsgraad t.h.v. de overweg en is het noodzakelijk om de sporen langs het perron aan weerszijden te verbreden. Ook de ‘strails’ die de oversteek voor verkeer mogelijk maken, worden verhoogd en rechtgetrokken.

Twee weken

De werken starten op zondag 11 april om 00.00 uur. Ze zijn afgerond op maandag 26 april om 06.00 uur. De werken vinden dus voor een gedeelte plaats tijdens de Paasvakantie. En dat is heel bewust. Doordat de scholen dicht zijn, moet er dan heel wat minder verkeer de overweg kruisen. De werken volledig laten plaatsvinden in de vakantie was praktisch helaas niet mogelijk.

Omleidingen

Het treinverkeer blijft ongewijzigd. Er worden dus geen treinen afgeschaft. Ook de perrons blijven aan beide zijden toegankelijk. De slagbomen en signalisatie blijven in dienst en moeten uiteraard gerespecteerd worden. De treinen blijven immers rijden.

Autoverkeer zal worden omgeleid via de Industrielaan en de Molenstraat. Voor fietsers en voetgangers wordt er een veilige trage verbinding aangelegd zodat de noord- en zuidzijde van het station voor hen bereikbaar blijven.

De omleiding voor het zwaar verkeer zal via de N76 (Nieuwstraat) en de Universiteitslaan verlopen.

Bushaltes

Overweg afgesloten tijdens die 2 weken met als gevolg:

  • Lijn 453 Vliermaalroot-Diepenbeek bedient het station niet meer en rijdt alleen nog maar via de volgende haltes op de N2: haltes Marktplein, Stationsstraat en Rijkswacht.
  • Lijn 36 Hasselt-Genk bedient het station alleen nog maar via de afstaphalte op de Industrielaan, en bedient verder de volgende haltes in Diepenbeek: Spoorstraat, Marktplein, Rijkswacht, Provinciale school.

Alle info over haltes & reiswegen die aangepast zijn vind je op www.delijn.be/nl/routeplanner.