Extra parkeerplaatsen in de Nanofstraat

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 14.26 u.
In de Nanofstraat gingen onlangs de voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe parking van start. Een deel van het terrein werd intussen vrijgemaakt en het archeologisch onderzoek is achter de rug. In een eerste fase komen er 42 parkeerplaatsen bij.

Gefaseerd

De werken worden gefaseerd uitgevoerd. Momenteel is er een omgevingsvergunning voor 42 parkeerplaatsen (fase 1). In de toekomst kan de parking plaats bieden aan 126 voertuigen. Aan de ingang van de parking worden er 6 parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Het gemeentebestuur diende eveneens een aanvraag in bij de Vlaamse overheid om publieke laadpalen te voorzien.

Ecologisch

De gemeente wil het groene karakter van deze zone zoveel mogelijk behouden. Daarom behouden we op deze randparking zoveel mogelijk bestaande hagen en planten we 17 nieuwe bomen. De parkeerplaatsen worden bovendien uitgevoerd in waterpasserende materialen zodat het regenwater ter plaatse in de bodem kan dringen.

Centrumvisie

De parking is onderdeel van de nieuwe centrumvisie en komt tegemoet aan de parkeervraag aan de rand van het centrum. Om de parking goed bereikbaar te maken, werd er daarom vorig jaar dubbelrichtingsverkeer ingevoerd in de Nanofstraat. Hiervoor werden 11 parkeerplaatsen in het eerste gedeelte (tussen de Poststraat en de Keizerstraat) gedeeltelijk verschoven. Daardoor kwam er meer ruimte vrij voor kruisend verkeer. Bovendien was de verbreding noodzakelijk voor de ontsluiting van de parking.