Welkom op de site van Huis Schoofs!

Gepubliceerd op maandag 14 november 2022 0 u.
Vanaf maandag 28 november opent de site van Huis Schoofs opnieuw de deuren. Het afgelopen jaar werd Huis Schoofs verbouwd en werd er naast dit beschermd gebouw een nieuwbouw geplaatst. Beide gebouwen bieden vanaf 28 november onderdak aan het Sociaal Huis en Huis van het Kind.

De verhuis van het sociaal Huis start enkele dagen daarvoor. Daarom is de sociale dienst op woensdag 23 en donderdag 24 november enkel telefonisch bereikbaar. Op vrijdag 25 november is de sociale dienst gesloten.

Later dit jaar verhuist ook de administratie van de buitenschoolse kinderopvang. De consultaties van Kind & Gezin zullen vanaf midden januari opnieuw plaatsvinden in Huis Schoofs.

Nieuwe openingsuren

Ook de openingsuren van de sociale dienst wijzigen vanaf 28 november. De uren werden afgestemd op de openingsuren van de diensten in het gemeentehuis en het poortgebouw. Je kan voortaan terecht bij de sociale dienst op volgende momenten:

  • Maandag: 9.00-12.30 uur en 14.00-16.30 uur
  • Dinsdag: 9.00-12.30 uur en 14.00-19.00 uur
  • Woensdag: 14.00-16.30 uur
  • Donderdag: 9.00-12.30 uur en 14.00-16.30 uur
  • Vrijdag: 9.00-12.30 uur

De sociale dienst werkt op afspraak. Je kan een afspraak maken via 011 29 35 70 (het telefoonnummer van de sociale dienst blijf ongewijzigd), via onthaalsociaalhuis@diepenbeek.be of persoonlijk aan de balie.

De buitenschoolse kinderopvang en Huis van het Kind zijn ook op hun nieuwe locatie bereikbaar op afspraak. Je kan hen ook steeds telefonisch bereiken.

Achteringang

Voorlopig is het nieuwe Sociaal Huis wel enkel vlot bereikbaar via de achteringang aan de Kogelstraat. De ingang langs de Dorpsstraat is nog niet helemaal klaar. De achteringang (via de doorgang Dorpsstraat of via de Kogelstraat) is wel helemaal klaar en toegankelijk voor elke bezoeker. We hebben er ook een verlaagde balie voor rolwagengebruikers.

BKO 't Ankertje

De administratie van de Buitenschoolse Kinderopvang neemt vanaf 12 december haar intrek op het gelijkvloers. "Voor ons, maar ook voor de ouders zal dat een hele verbetering zijn. We zitten nu al enkele jaren wat verstopt bovenin het OC Rooierheide. Onze nieuwe locatie maakt onze dienstverlening veel toegankelijker en we zitten er dus ook samen met onze welzijnspartners. Wist je trouwens dat wij de ruimte delen met Huis van het kind en de consultatieruimte van Kind & Gezin. Mijn bureel zal dus na de uren ook dienst doen als luiertafel.” grapt Raoul Moubax, diensthoofd kinderopvang.

Kind & Gezin

Kind & Gezin wil als partner van het Huis van het Kind zo nauw mogelijk samenwerken. Daarom werd er gekozen om de consultaties te laten plaatsvinden op een nieuwe gedeelde locatie in de Dorpsstraat 11, Diepenbeek. De verhuisdatum is voorzien op 19 januari. Tot dan blijven de consultaties plaatsvinden in het kasteeltje aan de Visserij.