Bovengrondse ontruimingen op de begraafplaats

Gepubliceerd op donderdag 10 september 2020 11.06 u.
Op maandag 7 september werd er op de begraafplaats gestart met de bovengrondse verwijdering van graven. Het gaat over de graven waarvan er geen lopende concessie is of waarvan de grafrust verlopen is (zie daarover de uitgebreide toelichting in Teng 128). Deze graven worden bovengronds weggehaald. Tegen begin oktober moet deze operatie achter de rug zijn.
Het lokaal bestuur snapt heel goed dat dit natuurlijk pijnlijk is voor de nabestaanden. Achter elke grafsteen zit immers een verhaal en elke steen staat symbool voor het lief en leed van wie er rust en hun nabestaanden. Wij proberen de verwijdering van de graven in alle sereniteit uit te laten voeren.
 
Deze week worden er graven bovengronds geruimd in park 3 en 4 (het nieuwe gedeelte van de begraafplaats). Dit gedeelte van de begraafplaats wordt niet afgesloten tijdens de werken.
Vanaf maandag 14 september zullen de graven in park 1 en 2 (het oude gedeelte) geruimd worden. In het oude gedeelte van de begraafplaats zijn er veel zwaardere grafstenen die weggehaald worden.
 
Om de veiligheid van de bezoekers van de begraafplaats te garanderen, zullen deze twee parken (toegang Wijkstraat) afgesloten worden tijdens werken. Ook tijdens de avonduren. Dat betekent dat dit oude gedeelte alleen tijdens het weekend toegankelijk zal zijn vanaf 14 september.
 
Heb je hierover vragen of opmerkingen dan kan je bellen naar 011/491800 of e-mailen naar info@diepenbeek.be