Street-Art

Diepenbeek telt intussen heel wat knappe Street-Art. Ontdek ze met de fiets en maak een leuke foto voor op je sociale media! De route start aan het vrijetijdsloket/GC de Plak.

Dzia - Compositie met bloemen en kolibries 

Enkele kolibries zwevend te midden van een weelderige explosie van flora, kleuren en de schoonheid en vergankelijkheid van bloemen. Een uniek en fascinerend beeld dat de schoonheid van de natuur op een kunstzinnige manier weergeeft. De levendige kleuren en intrigerende details van de kolibrie en de bloemen maken deze mural aan GC de Plak een ware eye-catcher.

De elegantie van de kolibries voegen een extra dimensie toe aan de compositie. Het moment waarop ze stil in de lucht hangen als ze een bloem naderen, is ronduit fascinerend. 

Dzia - Cameleons

In het voorjaar van 2023 verhuisde de dienst vrijetijd naar het gelijkvloers op het Servaasplein. Om het nieuwe loket goed te laten opvallen, werd er een nieuwe street-art besteld. De Cameleons staan daarbij symbool voor de verschillende gedaantes die de dienst vrijetijd kan aannemen ten dienste van heel wat doelgroepen binnen onze gemeente. (sport, jeugd, senioren, cultuur, bibliotheek en welzijn). 

Djoels - Schreeuw

In oktober 2020 toverde Djoels op de achtergevel van de Carrefour, langs de Wijkstraat, een street-art rond de LBGTQ-community. Ze gebruikte de kleuren van de lesbische vlag, samen
met een portret van een vrouw met vleugels en het woord “human”. Hiermee wil Djoels een duidelijk statement maken dat iedereen zich vrij mag voelen zoals hij of zij is. Op deze grote muur creëerde Djoels met felle hippe kleuren de soort van "schreeuw" om mensen aan het denken te zetten over dit onderwerp. Ze wil dat we onze bekrompenheid aan de kant schuiven door iedereen gewoon de kans te geven om zichzelf te zijn.

Ben Peeters - Smile

Hasselaar Ben Peeters drukte in 2022 zijn stempel op de lange keermuur aan het nieuwe sportstadion in de Waardestraat. Wat je op deze muur ziet, ligt geheel in de lijn van wat hij graag doet. Het werken met organische vormen en kleuren. De smiley kijkt letterlijk naar je en vraagt de aandacht. Het doet mensen bewuster kijken. De smiley is een echte eye-catcher voor het werk.

Hans Roam - Ecotunnel

Hans Roam zette in 2021 de ecotunnel onder de E313 in de Brugstraat in kleur. Hij maakte van de ecotunnel nu een echte eye-catcher. In de tunnel kan je de dieren ontdekken die de tunnel als doorgangsroute en/of als woning gebruiken. 

PSO - Jongedame in het water

Na de graffitikunstwerken aan het Demerstrand en in het centrum is het nu de beurt aan Rooierheide. Pso Man maakte er een eye-catcher van jewelste. Een jongedame reist mysterieus op uit het water. Door het gebruik van natuurlijke en aardse kleuren vormt het werk een mooi geheel met de rest van het ontmoetingscentrum en de omliggende natuur. Hiermee wordt Rooierheide een nieuwe schakel binnen het project ‘Kunst in de open ruimte’ ...

Download de route