Op kot

Vele studenten verkiezen om op kot te gaan in Diepenbeek. Je kan er wonen en studeren in een rustige en groene omgeving.

Diepenbeek beschikt over méér dan 2.000 kamers, verspreid over méér dan 100 locaties. Deze zijn vooral terug te vinden in de onmiddellijke omgeving van de campus, op wandel- of op fietsafstand.

Om aan te tonen dat de studentenkamers kwaliteitsvol¬†zijn en beantwoorden aan de normen inzake oppervlakte, hygiëne en brandveiligheid, ontvangen de eigenaars een uitbatingsvergunning afgeleverd door de burgemeester.

Er is een grote waaier aan mogelijkheden. Je kan kiezen voor een kleine locatie met een traditionele kotbazin, een middelgroot gebouw (10 à 20 kamers) of de grote inrichtingen (vanaf 20 kamers). Er zijn prijsvriendelijke kamers met gemeenschappelijke voorzieningen of studentenstudio's met meer comfort zoals een eigen wc/douche en kookgelegenheid.

Praktische informatie over de kamers, ligging, comfort, prijzen en bezoekmogelijkheden vind je in het huurbestand van de Universiteit Hasselt.

Meer info

www.uhasselt.be/kamers