Corona

Aanpak gemeente Diepenbeek naar aanleiding van de richtlijnen rond het coronavirus

 • Onze diensten zijn open tijdens de vertrouwde openingsuren van voor de eerste golf van de Coronacrisis. Onze bib blijft voorlopig wel alleen open van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 17 u. en zondag van 10 tot 12 u. Er hangen affiches bij het binnenkomen aan de balies met de vermelding hoeveel personen maximaal toegelaten worden. Aan de balies staan nog steeds de plexischermen, zo beschermen we zowel jullie als onze medewerkers. 

  Jullie kunnen na telefonisch contact tijdens de openingsuren ook nog steeds vooraf een afspraak maken, ofwel online: https://www.diepenbeek.be/afspraak.

  De maatschappelijk werkers in het Sociaal Huis werken uitsluitend op afspraak. 

  - In openbare gebouwen is het verplicht een mondmasker te dragen. 

  Hoe gaan wij hier als lokaal bestuur Diepenbeek mee om?

  • Alle bezoekers zijn verplicht om en mondmasker te dragen. 
  • Alle medewerkers dragen een mondmasker wanneer ze zich door de gebouwen bewegen. 
  • Wanneer burgers en medewerkers gescheiden zijn door een plexischerm, moeten beiden geen mondmaskers dragen. Dit moet wel terug opgezet worden wanneer ze zich door de ruimte bewegen.

  Het dragen van een mondmasker is ook verplicht in de bibliotheek, op de markten, en kermissen. Je draagt het best ook op drukke plaatsen waar veel mensen samen komen, zorg ervoor dat je het altijd op zak hebt als je ergens naartoe gaat.

 • Alle reservaties in de gemeentelijke infrastructuur tot het einde juni 2021 kunnen kosteloos geannuleerd worden. Dit kan nog tot eind van het jaar gebeuren.

 • De gemeentelijke socio-culturele infrastructuur is terug geopend sedert 1 juli 2020. Voor vragen m.b.t. de beschikbaarheid neem je best contact op met de betrokken zaalmedewerker. Het maximum aantal toegelaten personen per activiteit kan je nakijken op https://www.info-coronavirus.be/nl/ 

theme-sub-title