Corona

Zes gouden regels

 • Pas de hygiënemaatregelen toe.
 • Let extra op bij kwetsbare mensen.
 • Doe alles zo veel mogelijk in openlucht – Toch binnen? Ventileren!
 • Hou 1,5 meter afstand van andere personen. Kan je geen 1,5 meter afstand houden draag dan een mondmasker.
 • Beperk het aantal nauwe sociale contacten.
 • Volg steeds de richtlijnen voor de georganiseerde activiteiten.

Vaccinatie

Inwoners van Diepenbeek worden gevaccineerd in de Ethias Arena in Hasselt. Je leest er alles over op www.diepenbeek.be/vaccineren

Maatregelen en versoepelingen

HUIDIGE MAATREGELEN

REGELS BUITENTERRASSEN

ZOMERPLAN

Veilig reizen

Wie zich vanuit of naar België verplaatst, moet rekening houden met heel wat richtlijnen. Als bijlage vind je alvast een schematisch overzicht van de belangrijkste krijtlijnen. Het Europees coronacertificaat moet reizen binnen Europa mogelijk maken.

Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kan je terecht op www.mijngezondheid.belgie.be  of via Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd.

Een test nodig om op reis te mogen gaan? Het erkende testcentrum van de Herkenrode Huisartsenkring (Hasselt) treft, samen met Jessa, de nodige voorbereidingen om de toename van aanvragen zo vlot en veilig mogelijk op te vangen. Vanaf 1 juli breidt de testcapaciteit uit, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, ook in het weekend. Wie een test wil aanvragen, dient zich eerst online te registreren. De link komt binnenkort online.

het PassengerLocatorForm-formulier blijft sowieso verplicht.

Hoe je deze zomer veilig kan reizen lees je hier.

Iets organiseren?

Wil je als vereniging iets organiseren, vul dan zeker het CERM formulier (Covid Event Risk Model) in en doe je aanvraag via noodplanning@diepenbeek.be

Bibliotheek

De bibliotheek blijft geopend. Voel je je nog niet veilig in een publieke ruimte, maak dan gebruik van onze afhaaldienst. Hoe ga je te werk? Thuis zoek je in de catalogus naar de gewenste materialen. Check daarbij even of ze al niet uitgeleend werden. Stuur dan je bestelling (max. 10 items per keer per lid) naar info.bib@diepenbeek.be.

Afhalen kan enkel op afspraak op dinsdag, woensdag en vrijdag van 17.00 - 19.00 uur.

Ben je tijdelijk of permanent minder mobiel en kan je op niemand rekenen om je bestelling af te halen, maak dan gebruik van onze Bib aan huis dienst. Ook hiervoor stuur je een mailtje naar info.bib@diepenbeek.be met jouw wensen en gegevens. Een bibmedewerker contacteert je voor verdere afspraken.

Voor al onze diensten is een lidmaatschap vereist, meer info hierover vind je op onze website.

Veilige dienstverlening

 • Onze diensten zijn open tijdens de vertrouwde openingsuren.
 • Er hangen affiches bij het binnenkomen aan de balies met de vermelding hoeveel personen maximaal worden toegelaten
 • Vooraf een afspraak maken kan telefonisch of via www.diepenbeek.be/afspraak.
 • De maatschappelijk werkers in het Sociaal Huis werken uitsluitend op afspraak.

Mondmaskers

 • In openbare gebouwen is het verplicht een mondmasker te dragen.
 • Alle medewerkers dragen een mondmasker wanneer ze zich door de gebouwen bewegen. 
 • Wanneer burgers en medewerkers gescheiden zijn door een plexischerm, moeten beiden geen mondmaskers dragen.
 • Het dragen van een mondmasker is ook verplicht in de bibliotheek, op de markten, en kermissen. Je draagt het best ook op drukke plaatsen waar veel mensen samen komen, zorg ervoor dat je het altijd op zak hebt als je ergens naartoe gaat.

Coronalert app 

Heb jij Coronalert al geïnstalleerd? Deze app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Download de app via je gebruikelijke app store en bescherm op diemanier jezelf en de anderen. www.coronalert.be 

Meer info

Op www.info-coronavirus.be vind je alle informatie en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen.

Je kan op de website ook per mail je vragen kwijt of je kan bellen op het gratis info-nummer 0800/14 689.