Corona

Aanpak gemeente Diepenbeek naar aanleiding van de richtlijnen rond het coronavirus

Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verkleinen, neemt het lokaal bestuur Diepenbeek de volgende maatregelen:

  • - De gebouwen van het lokaal bestuur worden gesloten voor het publiek. Het publiek kan telefonisch contact opnemen tijdens de openingsuren. We proberen iedereen telefonisch verder te helpen. In dringende gevallen kan er een afspraak gemaakt worden. Via het digitaal loket op onze website diepenbeek.be kunnen heel wat documenten aangevraagd worden. Leden van de bib kunnen op aanvraag boeken in de bib afhalen, mail naar info.bib@diepenbeek.be. Inleveren kan enkel via de inleverbus.
  •  
  • Vanaf dinsdag 24 maart kan je op dinsdag nog tot half vijf bellen naar het gemeentehuis, en niet tot 19 u. zoals dat gebruikelijk is. Wel kan je na telefonische afspraak nog langskomen tot 19 u.
  • De sociale dienst is telefonisch en per mail bereikbaar tijdens de openingsuren van het sociaal huis. Bij dringende hulpvragen die een fysiek contact vereisen, worden mensen binnen gelaten. Op dinsdag is het sociaal huis telefonisch te bereiken tot 16u30, maar is het mogelijk om een afspraak te krijgen tot 18u.
  • - De hoofdlocaties van de buitenschoolse kinderopvang (Lutselus, Rooierheide, het Paleis en de gemeenteschool) en de scholen zijn open en voorzien opvang voor wie geen alternatieven heeft. We vragen echter dat er enkel gebruik van gemaakt wordt wanneer dit noodzakelijk is. Daarnaast is het belangrijk dat grootouders van boven de 65 jaar geen kinderen van de opvang komen afhalen, om het risico op besmetting te verkleinen.
  • - Het woonzorgcentrum de Visserij volgt de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid en sloot de deuren, voorlopig tot 19 april. We bekijken welke communicatiemiddelen we kunnen inzetten om het contact tussen de bewoners en hun familieleden tijdens deze periode door te laten lopen.
  • - Alle vrijetijdsactiviteiten die de gemeente organiseert, worden geannuleerd tot 30 april. Dit houdt o.a. de volgende activiteiten in: culturele voorstellingen, groepslessen georganiseerd door de sportdienst en alle seniorenactiviteiten, waaronder ook samen tafelen en het buurtrestaurant van 2 april. Dit geldt ook voor alle activiteiten van verenigingen en individuen die doorgang zouden vinden in de gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur. Alle reservaties voor de maand mei kunnen nu ook kosteloos geannuleerd worden. Dit kan nog tot einde mei.
  • -Alle vrijetijdsinfrastructuur blijft volledig gesloten tot 30 april. Dit omvat de jeugdlokalen, 't Fonteintje, de gemeentelijke sportinfrastructuur en de gemeentelijke culturele zalen. Ook de speelpleinen en speelterreinen en de openluchtsportinfrastructuur ( atletiekpiste, skateterrein ) zijn verboden terrein.