Corona

Aanpak gemeente Diepenbeek naar aanleiding van de richtlijnen rond het coronavirus

Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verkleinen, neemt het lokaal bestuur Diepenbeek de volgende maatregelen:

Vanaf 11 mei:

  • Ook bij Lokaal Bestuur Diepenbeek beginnen we met een geleidelijke afbouw van de Coronamaatregelen. Als de positieve trend in de cijfers zich verder zet hopen we onze diensten binnen enkele weken weer normaal te kunnen openen. Maar voorlopig blijven onze diensten nog gesloten voor het publiek. Maar jullie kunnen wel een afspraak maken om langs te komen, voorbije weken was dat alleen voor dringende aangelegenheden, maar die voorwaarde vervalt nu. Jullie kunnen na telefonisch contact tijdens de openingsuren, een afspraak maken, ofwel online: https://www.diepenbeek.be/afspraak
    Verder proberen we iedereen telefonisch gewoon verder te helpen. Vanaf 11 mei zijn onze diensten op dinsdagavond ook bereikbaar tot 19 u., de sociale dienst tot 18 u.

    Via het digitaal loket op onze website www.diepenbeek.be kunnen heel wat documenten aangevraagd worden. Zoals de voorbije weken kunnen leden van de op aanvraag materialen in de bib afhalen, mail naar info.bib@diepenbeek.be. Inleveren kan enkel via de inleverbus

  • Het woonzorgcentrum de Visserij volgt de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid en sloot de deuren.

  • Alle vrijetijdsactiviteiten die de gemeente organiseert, worden geannuleerd tot einde juni. Dit houdt o.a. de volgende activiteiten in: culturele voorstellingen, groepslessen georganiseerd door de sportdienst en alle seniorenactiviteiten, waaronder ook samen tafelen en het buurtrestaurant. Dit geldt ook voor alle activiteiten van verenigingen en individuen die doorgang zouden vinden in de gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur. Alle reservaties tot het eind van 2020 kunnen nu ook kosteloos geannuleerd worden. Dit kan nog tot eind van het jaar gebeuren.

  • Alle vrijetijdsinfrastructuur blijft volledig gesloten tot 30 juni. Dit omvat de jeugdlokalen, 't Fonteintje, de gemeentelijke binnensportinfrastructuur en de gemeentelijke culturele zalen. Ook de speelpleinen en speelterreinen zijn verboden terrein.