Trappen fiets- en voetgangerstunnel opnieuw open

Gepubliceerd op donderdag 25 mei 2023 14.34 u.
De gemeente Diepenbeek stelde de trappen van de fiets- en voetgangerstunnel opnieuw open. De trappen werden vorig jaar afgesloten om veiligheidsredenen. Op de treden bleef immers water staan en dat zorgde voor gladheid, zeker bij vriestemperaturen.

Het gemeentebestuur en de gemeentelijke administratie dringt al maanden aan bij de bevoegde instanties en de aannemer op een definitieve oplossing. Deze zou er komen zodra het minstens 15 graden zou zijn. Dat is nu het geval, maar een oplossing blijft nog steeds uit.

Het afsluiten van de trappen zorgt al lange tijd voor heel wat frustratie bij reizigers en gebruikers van de tunnel. De sloten op de hekken worden doorgeknipt, mensen kruipen over de hekken of gaan zelfs over tot spoorlopen. Daarom besliste het gemeentebestuur om de trappen om veiligheidsredenen net wel te openen. Er werden wel overal waarschuwingsborden voorzien met de boodschap ‘Opgelet valgevaar. Trappen betreden op eigen risico’.

De gemeente blijft alvast hopen op een snelle en definitieve oplossing en blijft hier op aandringen bij de instanties die daarvoor moeten zorgen.

Werken aan de voegen 

Vanaf 5 juni tot dinsdag 20 juni voert Besix werken uit in de fiets- en voetgangerstunnel. De uitzet -en krimpenvoegen worden afgewerkt. Aan fietsers wordt gevraagd om af te stappen t.h.v. de werken zodat de doorgang voor de voetgangers en de fietsers op de smalle restzone veilig kan verlopen.