Testcentrum is verhuisd naar Campus Salvator in Hasselt

Gepubliceerd op maandag 16 mei 2022 0 u.
Sinds april 2022 kan je voor coronavaccinaties terecht bij de Huisartsenwachtpost Herkenrode (Stadsomvaart 9), gelegen rechts naast het Jessa Ziekenhuis. Je bent welkom op afspraak.

Vaccinatiecentrum verhuist naar Huisartsenwachtpost

Eind maart 2022 sloot Vaccinatiecentrum Herkenrode de deuren in de Trixxo Arena. Dit betekent echter niet dat het vaccinatiecentrum in Hasselt - voor alle burgers uit de Eerstelijnszone Herkenrode - de activiteiten stopzet.

Sinds april 2022 kan je voor coronavaccinaties terecht bij de Huisartsenwachtpost Herkenrode (Stadsomvaart 9), gelegen rechts naast het Jessa Ziekenhuis. Je bent welkom op afspraak.

Burgers die in aanmerking komen voor een prik ontvangen een persoonlijke uitnodiging via Doclr. Liet je die eerder onbeantwoord, maar wil je toch nog een eerste, tweede of boostervaccinatie ontvangen? Vul dan je gegevens in op www.hasselt.be/vaccineren en maak een afspraak. 

Heb je vragen? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of neem contact op met het met het vaccinatiecentrum. Dat kan via vaccinatiecentrum@hasselt.be of 011 37 20 64.

Test nodig? Welkom op campus Salvator

Het Covid-19 testcentrum in Huisartsenwachtpost Herkenrode is gesloten. Je kan nu terecht in het Jessa Ziekenhuis, campus Salvator Campus Salvator, Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt

Ga niet langs de hoofdingang maar via de zijvleugel. Volg de signalisatie.

Een afspraak boeken?

De nieuwe 12-jarigen

Werd je kind net 12 jaar, dan ontvangt hij/zij automatische een uitnodiging voor een eerste en tweede prik met het Pfizervaccin. Nog niets ontvangen in je brievenbus/mailbox? Dan kan je ook een afspraak maken via ons callcenter op het nummer 011 37 20 64.

Vaccinatie voor 5-11 jarigen

Meer info over de vaccinatie van kinderen lees je op www.diepenbeek.be/virusvechters of op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen

Hoe vraag ik mijn Covid Safe Ticket aan?

Ben je handig met de smartphone of het internet, dan kan je je certificaat downloaden via de CovidSafeBe-app of via websites zoals www.mijnburgerprofiel.bewww.mijngezondheid.be of www.myhealthviewer.be.

Ook minderjarigen kunnen hun Covid Safe Ticket op hun smartphone installeren. Hoe dat met moet lees je op www.vlaanderen.be/covid-certificaat#procedure

Je kan je coronapaspoort ook per post toegestuurd krijgen. Neem daarvoor contact op met de helpdesk van de Vlaamse overheid via het nummer 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur). Hou wel rekening met een wachttijd van 1 week.

Het griepvaccin

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat de risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Dat geldt ook voor gezonde personen vanaf 50 jaar. Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden bij een eventuele coronapiek in het griepseizoen. Goed om te weten:

  • Bepaalde doelgroepen krijgen het vaccin gratis of gedeeltelijk terugbetaald.
  • Voor een griepvaccin ga je langs bij je huisarts, niet in het vaccinatiecentrum.
  • Het is geen probleem om je zowel te vaccineren voor de griep- als het coronavirus.

www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-griep