Laat je vaccineren!

Gepubliceerd op maandag 22 februari 2021 0 u.
Voor de Eerstelijnszone Herkenrode (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken) komt er één vaccinatiecentrum op de Grenslandhallensite in Hasselt. Meteen het grootste vaccinatiecentrum van Limburg.
De Grenslandhallensite is centraal gelegen, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, er is voldoende gratis parkeerplaats en heeft een grote comfortabele ruimte om vaccins toe te dienen. Het centrum is intussen volledig klaar om jullie te ontvangen.

Wanneer kan jij je laten vaccineren?

De vaccinatie tegen corona is gestart. Iedereen kan zich de komende maanden gratis laten vaccineren. Het kan wel zijn dat je nog even geduld moet oefenen. De federale overheid legde een vaccinatiestrategie vast en bepaalde dat bepaalde doelgroepen, zoals bewoners van de woonzorgcentra, zorgpersoneel, 65-plussers…, voorrang krijgen. Als jij aan de beurt bent, dan ontvang je een brief, mail en sms.

De vaccinatie van de eerstelijnszorgverleners startte op vrijdag 19 februari. Klik alvast door voor meer info over de vaccinatie voor zorgverleners.

Geslaagde oefening

In het vaccinatiecentrum op de Grenslandhallensite voerden we op donderdag 11 februari een 'dry-run' uit. Met figuranten en nepspuitjes werd het volledige proces gesimuleerd. De oefening verliep goed. Het vaccinatiecentrum zal dienstdoen voor de eerstelijnszone Herkenrode. Tot deze zone behoren naast Hasselt, ook de gemeenten Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken. De eerstelijnszone telt 143.803 inwoners waarvan er 118.898 ouder dan 18 zijn en dus een vaccin krijgen. Afhankelijk van de vaccinvoorraad kunnen er op de Grenslandhallensite tot 2.000 mensen gevaccineerd worden per dag.

Help Limburg vaccineren

Het vaccinatiecentrum op de Grenslandhallensite in Hasselt is in volle opbouw. Iedereen ouder dan 18 jaar uit Alken, Diepenbeek, Herk-de-Stad, Hasselt en Zonhoven kan er de komende maanden terecht voor een vaccinatie tegen COVID-19. Een hele operatie die heel wat helpende handen vergt. Van onthaalmedewerkers, stewards tot medisch personeel. Wil je helpen? Schrijf je in via www.helplimburgvaccineren.be

Zit je met vragen?

Neem dan zeker hieronder een kijkje of raadpleeg de website van de Vlaamse overheid: