Veiligheidsmaatregelen carnaval zondag 4 maart

Gepubliceerd op vrijdag 2 februari 2018 8.25 u.
Een vrolijk én veilig carnaval voor alle Diepenbekenaren. De gemeente neemt dit jaar extra veiligheidsmaatregelen om de veiligheid van de deelnemers en bezoekers aan de carnavalsstoet op zondag 4 maart te garanderen.

Reeds vanaf de middag zullen politie en de hulpdiensten waken over een veilig verloop van de stoet voor deelnemers en bezoekers.

Het dreigingsniveau voor een aanslag in ons land is wel minder groot geworden maar is toch nog niet helemaal verdwenen. Met een aantal vaste en mobiele blokkades rond het parcours wordt het onmogelijk gemaakt dat voertuigen op de toeschouwers rond de stoet zouden kunnen inrijden.

Voor de mensen die wonen op ( en binnen ) het parcours heeft dit wel tot gevolg dat ze met de wagen hun huis niet kunnen verlaten tussen zowat 10 u. in de voormiddag wanneer de blokkades worden geplaatst, en 20 u. in de avond wanneer de blokkades worden weggenomen. Parkeren op het parcours is verboden van 10 tot 22 u.

Mocht er iemand die langs het parcours woont door gezondheidsproblemen dringend naar het ziekenhuis moeten afgevoerd worden tussen 10 en 20 u. - als de blokkades opgesteld staan -, zal de coördinatiecel die vanaf de middag wordt ingericht ervoor zorgen dat de ambulance wel degelijk tot aan de woning van zieke zal geraken. Die coördinatiecel heeft een directe lijn met hulpcenter 112, zodat onmiddellijk afspraken kunnen gemaakt worden waar de ziekenwagen kan aanrijden. Ook zal een ambulance van het Rode Kruis meerijden in de stoet om snel hulp te kunnen verlenen indien nodig.

In bijlage kan je het parkeerverbod en de verkeersregeling tijdens carnaval terugvinden.