Koninklijke Harmonie De Stroobanders vzw

Onze harmonie is een van de oudste verenigingen van Diepenbeek. Ze werd in 1874 als fanfare opgericht onder de naam “La Renaissance”. In 1923 ontving de vereniging de titel ‘Koninklijke’ en in 1931 ontstond de naam “De Stroobanders”. Deze naam werd gekozen omdat de “strooband” destijds het waardigheidssymbool van de Diepenbeekse burgemeesters was. 
De Koninklijke Harmonie De Stroobanders is een erg actieve en gezellige muziekvereniging. Zowel jong als oud kan bij ons terecht om te leren samenspelen. Door de grote variatie aan muziekstijlen is er daarbij voor elk wat wils.
Onze harmonie werkt samen met de academies van Genk en Hasselt. Als alternatieve leercontext bieden we leerlingen de kans om hun kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen binnen onze vereniging, eerder dan tijdens een les samenspel in de academie.
Het jaarlijkse hoogtepunt van ons werkjaar is al 35 jaar lang het ‘Winterconcert’, dat de laatste jaren doorgaat in 'de Plak' tijdens het eerste weekend van februari. Sinds 2014 organiseren we in het centrum van de gemeente ook de “Kioskconcerten”. Deze gaan door op de zondagvoormiddagen in de maand juni. 
Wij zijn altijd op zoek naar muzikanten. Speel je een blaasinstrument of slagwerk, en heb je zin om met ons mee te spelen, neem dan zeker contact op. De repetities gaan door op zondag van 10 tot 12 uur in Zaal Terlogt, Helstraat 22 in Diepenbeek.
De grote zaal van Terlogt wordt (net zoals de keuken en de veranda) door onze vereniging ook verhuurd aan verenigingen en particulieren die er allerhande bijeenkomsten, zoals repetities, babyborreltjes en andere feestjes, willen organiseren. Reservatie is mogelijk via onze website.
 

Voorzitter

Raymond Lamerichs

Secretaris

Jonathan Op de Beeck