Werken Industrielaan

Gepubliceerd op zaterdag 1 januari 2022 10.09 u.
Vanaf 10 januari start de aannemer met de tweede fase van de wegenis- en rioleringswerken in de Industrielaan. De werfzone bevindt zich vanaf dan vlak na de technische dienst (Industrielaan 6) tot aan kruispunt met de Molenstraat. Dit gedeelte van de Industrielaan zal volledig onderbroken zijn. 

Wat betekent dit concreet?

De bedrijven tussen Industrielaan 1 t.e.m. 6 (o.a. de Zigeuner en de Technische dienst) zullen enkel bereikbaar zijn voor plaatselijk verkeer via de Stationsstraat. Het eerste gedeelte van de Industrielaan is dan immers opnieuw open voor verkeer die de bedrijven willen bereiken.

De bedrijven langs de nieuwe werfzone in de Industrielaan (vanaf nummer 6 t.e.m. het kruispunt met de Molenstraat) zijn niet toegankelijk vanuit de Stationsstraat. Aan vrachtwagens wordt aangeraden om de omleiding via de Pastorijstraat, Volksstraat, Lutselusstraat te gebruiken.

De Molenstraat (tussen de Grendelbaan en de Demerstraat) blijft in ieder geval enkelrichting. Fietsers komende van Lutselus worden omgeleid via het fietspad langs de Demer zodat zij de werfzone niet moeten kruisen.

Deze werken kaderen binnen het project rond de afschaffing van de overwegen in Diepenbeek. Als alles volgens plan verloopt zijn de werken afgerond tegen midden juli 2022.

https://infrabel.be/nl/diepenbeek-vervanging-overwegen