Paanhuisstraat wordt vernieuwd en vergroend

Gepubliceerd op donderdag 2 september 2021 0 u.
Op 16 augustus gingen de werken aan de nutsleidingen in de Paanhuisstraat van start. Aansluitend start de aannemer met de rioleringswerken en de vernieuwing van het wegdek. Vanaf 6 september is de Paanhuisstraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. De werken duren tot het einde van dit jaar.

Er wordt een omleiding voorzien en ook voor de schoolbussen en het bewonersparkeren worden oplossingen voorzien.

Fietsstraat

Op vraag van de bewoners wordt de straat ingericht als een fietsstraat. Twee asverschuivingen in de weg moeten de snelheid laag houden. Er komen parkeervakken langs de weg - met parkeerplaatsen voor 2 schoolbussen - en er komt meer groen in de straat. De parkeervakken in de straat worden bovendien aangelegd met waterpasserende klinkers, die voor een betere infiltratie zullen zorgen.

Wat met de schoolbussen?

De schoolbussen parkeren vanaf 1 september op de parkeerstrook in de Sint-Janslaan (zie plan als bijlage). Er werden borden geplaatst die aangeven dat de parkeerstrook vrijgehouden moet worden.

De toegang tot de school blijft echter ongewijzigd op 1, 2 en 3 september. Hoe dit in zijn werk gaat kan je nalezen in de brief als bijlage. 

Vanaf 6 september is de Paashuisstraat definitief afgesloten voor alle verkeer. Vanaf dan zal iedereen de ingang van de school via de Kloosterstraat moeten gebruiken. 

Ook de doorgang via het Servaasplein wordt vanaf 6 september afgesloten. Voetgangers en fietsers gebruiken dan best de doorgang aan de bibliotheek. 

Parkeren?

Bewoners die eigenaar zijn of gebruik maken van een private parking of ondergrondse garage met toegang via de Paanhuisstraat, kunnen gratis een tijdelijke parkeervergunning aanvragen bij de balie van de technische dienst (Industrielaan 6). Hiermee kunnen ze elders parkeren in de blauwe zone zonder een parkeerschijf of bewonerskaart. Indien voor hen van toepassing, wordt gevraagd om het inschrijvingsbewijs van het voertuig, bewijs van leasing, huurcontract parking of bewijs eigendom parking mee te brengen.