Zet vanaf 1 januari je afval de avond voordien al buiten

Gepubliceerd op maandag 14 december 2020 10.28 u.
Vanaf 1 januari 2021 wordt het huisvuil en pmd door een andere ophaalfirma opgehaald. Dit betekent dat de ophaalwagen op een ander tijdstip kan langskomen dan je gewoon bent.
 
Het is dus mogelijk dat je zak pas om 13 uur wordt opgehaald, terwijl die vroeger al om 8 uur werd opgehaald. Maar wat ook kan is dat je zak al om 6.00 uur wordt opgehaald, terwijl die vroeger pas om 11 uur werd opgehaald.
 
Zet je zak dus zeker voor 6 uur buiten en best al de avond voordien. Zo ben je zeker dat hij tijdig buiten staat voor de nieuwe afvalronde. De ophalers starten immers al om 6 uur.
 
Dagelijks halen de afvalophalers tonnen afval op. Door je afval correct aan te bieden, help je hen een handje. Zo kunnen de ophalers hun job op een veilige en efficiënte manier doen. Bovendien moet je dan geen geweigerd afval opnieuw binnenhalen. Pas daarom volgende tips toe:
 
• Plaats je afval op tijd buiten: de avond voordien of voor 6 uur ’s ochtends.
• Plaats je afval goed zichtbaar langs de straat.
• Zorg ervoor dat je afvalzak niet te zwaar is.
• Per ophaalbeurt mag je maximum 4 afvalzakken per afvalsoort buitenzetten.
 
In de afvalkalender 2021 vind je alle ophaaldata terug. Werk je liever digitaal? Op www.limburg.net/afvalkalender kan je de ophaaldata van jouw adres terugvinden en downloaden naar je eigen agenda.