Zomerwei

Zomerwei is een evenement dat haast onmogelijk in enkele zinnen te vatten is. Het is alleszins het meest gevarieerde familiefestival binnen Diepenbeek en omstreken. Of je nu houdt van straattheater, sport- en spel, dans, muziek, … het is er allemaal! Zomerwei heeft een nieuwe thuis gekregen op het Demerstrand, nog meer ruimte en dus ook nog MEER knotsgekke en superleuke acts en activiteiten.

zondag 25 augustus - 13 tot 19 u. - Demerstrand

Programma

Vlieg Piraat

De hele zomervakantie vinden jullie Vlieg Piraat terug in de bibliotheek. Ook op Zomerwei zal hij niet ontbreken!

Hij heeft zich her en der verstopt. Ga als een echte piraat op pad, zoek alle Piratenvliegjes en verover je schat bij kapitein Vlieg Piraat!

Duiventil

Wie luistert en binnengluurt belandt in een wonderlijke wereld, in een magisch decor van duifjes, lichtreflecties en eigenwijze pianocomposities. Katrien is hemels gekleed en speelt live de sterren tuureluurs, helemaal los van regels maar heerlijk harmonieus.

De World’s Smallest Escape Room

De deur gaat dicht, het licht gaat uit en je hoort een audioverhaal…. Dan gaat het licht aan en je ziet een zeer klein kantoor, met archiefkast en een ouderwets toetsenbord... Geraak jij eruit?

De van Hut
Doolhofkasteel

Volledig opgetrokken uit reststukken schuiven de twaalf wanden in elkaar tot een heus kasteel. Tot groot plezier van de omstaande ouders die door de geringe hoogte voortdurend overzicht houden, zal het kind in het begin moeten zoeken waar doorgangen zijn en waar het zich vast kruipt.

Kastkasteel

Een oude kast werd omgebouwd tot een onneembaar slot. Durven de jongsten zich in de donkere spelonken wagen en de klim naar de toren aanvatten en kunnen
de oudere kinderen de onophoudelijke aanvallen van de denkbeeldige vijand afslaan of bekogelen ze toch gewoon de ouders die te dicht in de buurt komen met de overgebleven wafels?

Schommeldraak

Één of twee kindjes kunnen plaatsnemen tussen de vleugels van deze uit de kluiten gewassen schommeldraak. De draak schommelt, de kop beweegt en wie weet kan je wel met hun rijden? 

The Wheel House

Een acrobatische theatervoorstelling, die zich in een wiel ontvouwt terwijl het rolt, het publiek loopt langszij. Een betoverend verhaal over vriendschap in een bijzondere toekomst, die het hart en de verbeelding van iedereen die het ziet, vangt.

Straatmentalisme (show, 2019) 

Piet Kusters en Stefan Paridaen zijn beide finalisten van de populaire talentenjacht, Belgium’s Got talent. Tijdens deze unieke "street mentalism" show gaan ze een hele nieuwe uitdaging aan. Ze proberen namelijk de gedragingen en keuzes van de jongsten van het publiek te voorspellen én beïnvloeden. Hoe voorspelbaar is de jeugd van tegenwoordig? "Een show mét kinderen voor volwassenen"

El Mêtre

Een tafel, 2 stoelen, een paraplu, een rek, een klok en een meester… El Mêtre is een show die je meeneemt naar een wereld van verbeelding, medeplichtigheid, gelach, liefde, emoties, spel en tederheid.

GolfGever

GolfGever is een enorme golf waarop je mag zitten, liggen of hangen. Nestel je in de krommingen, laat je meedrijven en kom in contact met jezelf en met de ander. Zo word je deel van een levend kunstwerk. De GolfGidsen wijzen je de weg.

Choco coco

Een plaatje met een praatje. Een lekkere chocolade tattoo met enkele minuten onverdeelde aandacht van mens tot mens. Daar wordt iedereen blij van. 

Van Katoen

De elegante zusjes Anna, Hannah, en Johanna creëren kleine lichtpuntjes in het dagelijkse leven. Ze versieren hun omgeving met breiwerken en borduren met garen om alles dat het leven brengt mooier te maken: een lijnenspel van wol in de lucht, een kruissteek in een blad van een boom. Op hun hoge stelten kan je hun haast niet missen!

Fabuloka STAAL

Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. Ed is muzikant en maakt alles van metaal. Door hun krachten te bundelen ontstaat "STAAL", een poëtische voorstelling waarin twee verschillende karakters een droom hebben.
Het verhaal met woorden, acrobatiek, jongleren, mime, bizarre uitvindingen, en live- muziek. Alles speelt zich af in een 5 meter grote stalen constructie.

Sport samen met "Huis van het kind"

"Wij bieden een bewegingslandschap aan op voor kleuters en jonge kinderen. Ook voorzien we een zone met uitdagingen voor tieners. En ten slotte, een uniek beweeg- en belevingsmoment met een accent op samenwerking, voor kleine polyvalent samengestelde groepen in een familiair kader."

Kringloopmeesters

Warm je voetjes op en schud je handjes los! Met een blotevoetenpad en voelboxen laten de kringloopkrachten je kennismaken met de kringloopmaterialen van jouw tuin. Kun jij raden wat je voelt?