Waar naartoe met je bladafval?

Gepubliceerd op dinsdag 1 november 2022 0 u.
Ook dit jaar kan je vanaf 2 november 2022 tot en met 31 januari 2022 op de Limburg.net-parken kosteloos bladafval van het openbaar domein afleveren. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout.

Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

Hoe wordt de aanlevering van het bladafval geregistreerd?

  • Verzamel zuiver bladafval in een zak of bak
  • Registreer je met je eID bij het oprijden van het de weegbrug
  • Kies voor de de knop BLADAFVAL (is niet het ganse jaar door zichtbaar)

Bladkorven

Eind september werden er ook opnieuw bladkorven geplaatst in de gemeente. De korven werden geplaatst op het openbaar domein op een goed bereikbare plek voor de zuigmachine. Verplaats de koren dus zeker niet. De korven dienen voor bladafval van bomen op het openbaar domein.

Alles samen werden er ongeveer 120 bladkorven geplaatst. Je kan ook zelf een bladkorf maken. De eigen gemaakte korf mag niet hoger zijn dan 1.10m. en moet een minimum diameter hebben van 50 cm. Maak je zelf een korf? Laat dit dan weten aan de technische dienst, zodat deze zeker geledigd wordt.

Wat mag in de bladkorven?

Enkel bladeren van de straat- en laanbomen of bomen op het openbaar domein.
Zeker NIET: grasmaaisel, haagscheersel, snoeiafval eigen tuin, resten van eenjarige bloemen, met of zonder bloemengrond, geen takjes (deze verstoppen de zuigbuis).

Als bovenvermelde toch ontdekt wordt in de bladkorf, dan wordt deze op een andere plek geplaatst en de zelfgemaakte korven worden dan niet meer geledigd.

De bladkorven blijven staan tot midden december. Plaatsen waar de bomen pas na nieuwjaar hun bladeren verliezen, worden nadien nog even terug geplaatst.