Erkenning als Diepenbeekse vereniging

Diepenbeek kent een rijk verenigingsleven. Het lokaal bestuur wil dit optimaal ondersteunen en wil de burgers een ruim en kwaliteitsvol aanbod garanderen.

Hiervoor werd een reglement ontwikkeld wat verenigingen de kans geeft om zich te laten erkennen. Het is deze erkenning die je als vereniging nodig hebt om te genieten van tal van voordelen:

  • Erkende Diepenbeekse verenigingen kunnen subsidies aanvragen volgens de voorwaarden opgenomen in de geldende subsidiereglementen;

  • Erkende Diepenbeekse verenigingen kunnen beroep doen op materiële steun binnen het kader van het uitleenreglement;


  • Elke erkende Diepenbeekse vereniging kan genieten van een voordeliger tarief bij het gebruik van gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur volgens de voorwaarden opgenomen in de geldende reglementen;

  • De activiteiten van de erkende verenigingen kunnen gepubliceerd worden via de gemeentelijke communicatiekanalen op voorwaarde dat de activiteiten ingegeven zijn via www.uitdatabank.be en dit in overeenstemming met de publicatievoorwaarden per communicatiekanaal.

Wil je graag een erkende Diepenbeekse vereniging worden? Stuur dan snel je aanvraag in via onderstaand e-formulier. Meer info vind je in het erkenningsreglement (als bijlage in het aanvraagformulier).

Doe een aanvraag tot erkenning